FOTO Transformarea radicală suferită de un bărbat contaminat cu noul coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un asistent medical din Statele Unite a distribuit pe reţelele de socializare fotografii dinainte şi după îmbolnăvirea de covid-19, pentru a arăta cum boala cauzată de noul coronavirus i-a afectat organismul.

Mike Schultz, în vârstă de 43 de ani, a fost internat timp de şase săptămâni, după ce a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Bărbatul nu suferea de alte boli şi făcea sport zilnic. După aproape două luni petrecute la pat, Mike ajunsese de la 86 de kilograme la 63 de kilograme.

„Am vrut să arăt că oricine poate contracta virusul. Nu contează dacă eşti tânăr sau bătrân, dacă ai probleme preexistente sau nu. Te poate afecta şi pe tine”, a declarat Mike Schultz pentru Buzzfeed News, potrivit digi24.ro.

El a mai mărturisit că se simţea epuizat chiar şi când era nevoit să se ridice din pat pentru doar câteva minute. 

„Mă simţeam atât de slăbit. Asta a fost una dintre cele mai frustrante probleme cu care m-am confruntat. Nu puteam să ţin telefonul în mână, mi se părea atât de greu. Nu puteam să scriu fiindcă mâinile îmi tremurau îngrozitor”, mărturiseşte asistentul medical.

Imagine indisponibilă

FOTO buzzfeednews.com

Potrivit lui, oricine este expus la această boală.

„Nu am crezut că e ceva serios decât după ce situaţia a devenit critică. Am crezut că virusul nu mă poate afecta pentru că sunt tânăr. Foarte multe persoane gândesc astfel”, spune bărbatul.

Statele Unite înregistrează cel mai grav bilanţ din lume de noul coronavirus, având până acum aproape 1,6 milioane de cazuri de contaminare, dintre care peste 95.000 fatale.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite