FOTO Cum au încercat trolii ruşi să-i convingă pe americani că o pot vota pe Hillary Clinton direct pe Twitter

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hillary Clinton FOTO AFP
Hillary Clinton FOTO AFP

Trolii ruşi au recurs la fel şi fel de idei năstruşnice pentru a împiedica alegerea lui Hillary Clinton la Casa Albă, găsind chiar o modalitate originală de a-i convinge pe americani că o pot vota pe candidata democrată direct pe Twitter.

Reprezentanţi ai reţelelor sociale Facebook şi Twitter au furnizat în Congresul american mai multe detalii despre implicarea puterii de la Moscova în ultimele alegeri prezidenţiale din Statele Unite, care au avut loc în noiembrie anul trecut.

Facebook a furnizat Congresului 3.000 de mesaje create şi distribuite de trolii ruşi unor grupuri specifice. Conform reprezentanţilor Facebook, aceste mesaje, multe dintre ele plătite, au ajuns la 120 de milioane de americani.

Mesajele erau adaptate pentru ţinte specifice. De exemplu, pe „Army of Jesus“, un grup fals destinat religioşilor, Hillary Clinton a fost deghizată în Satana şi prezentată într-un meci de box cu Iisus, transmite slate.fr.

image

FOTO Twitter @MarkWarner

Pentru a diviza stânga, ruşii au difuzat mesaje pro-Bernie Sanders prin intemerdiul unui grup fals destinat persoanelor LGTB. 

image

O formă de a-l prezenta pe democratul Bernie Sanders pe grupul fals LGTB United FOTO Twitter @ByronTau

Dar, pentru a semăna confuzie în rândul americanilor, au avut o idee total neaşteptată, încercând să-i convingă pe alegători că pot să-şi exprime votul direct pe Twitter. Ei s-au folosit în acest sens de o imagine trucată cu umoristul Aziz Ansari.

„Câştigaţi timp. Evitaţi cozile. Votaţi de acasă. Postaţi ClintonKaine cu hashtagul #PresidentialElection la 8 noiembrie în intervalul 8.00 - 18.00 pentru a vota“, se poate citi într-un mesaj scris pe fotografie cu Aziz Ansari lucrată în Photoshop.

image

FOTO Captură Slate

În paralel, un mesaj îndemna alegătorii să o voteze pe Clinton prin SMS: „Trimiteţi «Hillary» via SMS la 59925“.

Conform senatoarei Amy Klobuchar, aceste mesaje pot fi considerate drept o tentativă de a împiedica votul, ceea ce este o infracţiune în Statele Unite.

Un reprezentant al Twitter a spus că aceste mesaje au fost şterse, dar nu are informaţii despre câte persoane ar fi încercat să voteze conform acestor recomandări.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite