FOTO O imagine cât o mie de cuvinte: o pasăre îi oferă puiului ei un chiştoc de ţigară drept hrană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pui de pasare chistoc de tigara Karen Mason

Un fotograf de natură a suprins o imagine cu un forfecar negru care-i dă să mănânce puiului său un filtru de ţigară, pe o plajă din Florida, Statele Unite.

Într-o postare pe Facebook, Karen Mason a spus că a văzut din întâmplare păsările pe plaja St. Pete, în apropiere de Tampa, luna trecută.

Un forfecar ii da de mancare puiului sau un chistoc de tigara FOTO Karen Mason

Ea a lansat un îndemn de responsabilizare: „Dacă fumaţi, nu vă lăsaţi chiştoacele în urmă“.

Societatea Regală pentru Protecţia Păsărilor, din Marea Britanie, care a descris poza ca fiind „sfâşietoare“, spune că natura se chinuie să se adapteze gunoaielor lăsate în urmă de oameni, potrivit BBC.

Mason a fotografiat şi cum puiul de pasăre ia chiştocul în cioc. Păsările pot confunda cu uşurinţă filtrele cu mâncarea şi le pot da puilor lor.

„Multe păsări sunt curioase în legătură cu lucrurile pe care le aruncăm cu atâta uşurinţă şi deseori investighează pentru a afla dacă e vorba de hrană sau nu“, a declarat un purtător de cuvânt al Societăţii Regale pentru Protecţia Păsărilor pentru BBC. „Din păcate, acest părinte a decis că chiştocul de ţigară este ceva ce poate fi oferit drept mâncare puiului“.

„Natura se chinuie să se adapteze lucrurilor pe care noi le facem planetei noastre; în fiecare an vedem din ce în ce mai multe animale prinse, rănite sau omorâte de obiecte făcute de om. Chiar vedem şi gunoaie care sunt folosite pe post de materiale pentru cuiburi. Din păcate, pentru unii oameni aruncarea gunoaielor la întâmplare pare inofensiv, sau în cel mai rău caz, ceva care strică un peisaj, dar, astfel de imagini dezvăluie adevăratul impact pe care gunoaiele îl au asupra vieţii sălbatice“.

Filtrele de ţigară sunt făcute, de obicei, din fibre de plastic şi durează ani de zile ca ele să se descompună în mediu. Reprezintă obiectul cel mai frecvent strâns de pe plajele din toată lumea. 

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite