Fostul preşedinte Trump nu este pregătit pentru procesul de demitere din Senatul SUA, care ar putea începe cel mai devreme săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele american Donald Trump părăseşte Casa Albă la încheierea mandatului. FOTO EPA-EFE
Preşedintele american Donald Trump părăseşte Casa Albă la încheierea mandatului. FOTO EPA-EFE

Fostul preşedinte Donald Trump nu este pregătit pentru procesul de demitere din Senatul SUA, care ar putea începe cel mai devreme săptămâna viitoare, chiar dacă acesta ar putea începe cel mai devreme săptămâna viitoare, relatează CNBC.

Trump, care este acuzat că a incitat violenţele produse la Capitoliu de pe 6 ianuarie, nu a format un grup de avocaţi care să îl apere în cel de-al doilea proces de demitere, a relatat NBC.

De asemenea, Trump nu are o strategie clară de apărare juridică. Senatorii democraţi şi, probabil, un număr de republicani, speră să îl condamne pe Trump, iar apoi să voteze pentru a-i interzice să mai devină preşedinte.

Nepregătirea pentru proces corespunde cu comportamentul din această lună al lui Trump, care nu prea a mai avut o activitate legată de preşedinţie.

Trump locuieşte în prezent în staţiunea Mar-a-Lago din sudul Floridei, unde a plecat miercuri, după ce a refuzat să participe la învestitura lui Joe Biden.

Duminică, Rudy Giuliani, avocatul lui Trump, a declarat că nu îl va reprezenta la proces, având în vedere că a susţinut un discurs la acelaşi miting la care a vorbit şi Trump, înainte de asaltul împoriva Capitoliului.

Giuliani a făcut apel în timpul demonstraţiei la ”un proces prin luptă”, încurajându-i pe susţinătorii lui Trump să preseze Congresul să inverseze victoria electorală a lui Biden.

Fostul primar al New York City a declarat la ABC News că a fost ”martor”, ceea că îl împiedică să îl apere pe Trump la proces.

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a declarat joi că se va coordona cu managerii inculpării din Senat în următoarele câteva zile.

”A trebuit să aşteptăm ca Senatul să fie în sesiune”, a spus Pelosi.

Senatorul democrat Dick Durbin, a declarat, joi, la NBC, că nu este clar dacă procesul va fi unul complet, cu dovezi şi martori, sau unul rapid.

Durbin a notat că citarea martorilor ar putea să nu fie necesară pentru că, ”pe lângă faptul că suntem jurişti, am asistat la această infracţiune”.

Citeşte şi:

Noua ”Curte Supremă” a Facebook va analiza suspendarea definitivă a contului fostului preşedinte Donald Trump

Anthony Fauci e mulţumit că nu mai trebuie să-l contrazică pe Trump. „E un sentiment eliberator” VIDEO

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite