Fostul consilier pentru securitate naţională Michael Flynn a distribuit un mesaj care îi cere lui Trump să suspende Constituţia şi să organizeze noi alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul consilier pentru securitate naţională, Michael Flynn, a distribuit săptămâna aceasta o postare de pe Twitter care cere preşedintelui Donald Trump să „suspende Constituţia”, să declare legea marţială şi să determine armata să organizeze noi alegeri. Postarea a fost distribuită iniţial de Tom Zawistowski, preşedintele unui grup de activişti din Ohio numit „Convenţia Noi Poporul” (We the People Convention).

În postare, Zawistowski îi cere lui Trump „să exercite Puterile extraordinare ale funcţiei sale şi să declare Legea marţială limitată pentru a suspenda temporar Constituţia şi controlul civil asupra acestor alegeri federale pentru ca armata să implementeze un nu vot naţional care să reflecte adevărata voinţă a poporului. "

Dar cererea acestuia nu are bază în realitate. Preşedintele american nu are puterea de a anula, amâna sau schimba data alegerilor, chiar dacă declară legea marţială, puterea respectivă aparţinându-i Congresului.

De asemenea declararea legii marţiale nu suspendă Constituţia iar armata nu are niciun rol în organizarea alegerilor. Flynn a distribuit anunţul WTPC într-un tweet şi a etichetat mai mulţi avocaţi şi personalităţi media care îl susţin Trump. „Libertatea nu îngenunchează niciodată, doar în faţa lui Dumnezeu”, a scris el.

Fostul consilier pentru securitate naţională a fost recent graţiat după ce a pledat vinovat că a minţit FBI-ul ca parte a anchetei biroului privind ingerinţa Rusiei în alegerile din 2016 din SUA.

Fostul consilier de securitate naţională este acum una din persoanele apropiate de Trump care au promovat afirmaţiile nedovedite legate de fraudarea răspândită a votului şi conform cărora alegerile i-au fost „furate” preşedintelui republican.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite