Adjunctul FBI Andrew McCabe a fost demis

Adjunctul FBI Andrew McCabe a fost demis

Andrew McCabe FOTO Arhivă

Procurorul general al Statelor Unite, Jeff Sessions, l-a concediat pe oficialul FBI Andrew McCabe, după ce acesta din urmă a fost acuzat de prejudecăţţi politice de către preşedintele Donald Trump, relatează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ianuarie, McCabe îşi depunea demisia din funcţia de director adjunct şi era plasat în concediu. Acesta din urmă a fost implicat în anchetele FBI care viza e-mailurile lui Hillary Clinton şi presupusa implicare a Rusiei în campania prezidenţială.

Demiterea vine cu două zile înainte ca oficialul să împlinească vârsta de 50 de ani, când se aştepta să se pensioneze cu drepturi de pensie. Decizia a fost determinată de o investigaţie internă care a concluzionat că McCabe a „făcut o dezvăluire neautorizată către mass-media”.

Într-o declaraţie emisă vineri, Jeff Sessions a declarat că „pe baza raportului inspectorului general, constatările Biroului FBI de Responsabilitate Profesională, şi la recomandarea oficialului senior al Departamentulu de carieră am încheiat imediat colaborarea cu Andrew McCabe”.

Acesta din urmă a spus despre concediere că reprezintă un atac asupra credibilităţii sale şi a precizat că face parte dintr-un „efort mai mare” de a discredita comunitatea de informaţii secrete americane.
McCabe a mai adăugat că e de părere că a fost „marcat” din cauza evenimentelor la care a fost martor şi rolul pe are l-a jucat în urma concedierii fostului director FBI, James Comey.

Donald Trump l-a criticat adesea pe McCabe, în decembrie scriind că „directorul adjunct al FBI, Andrew McCabe, doreşte să se pensioneze cu toate beneficiile. Au mai rămas 90 de zile?!!!”.
citeste totul despre: