Foştii preşedinţi Donald Trump şi Barack Obama i-au adus un ultim omagiu prinţului Philip

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine/Getty
Imagine/Getty

Doi foşti preşedinţi americani, Donald Trump şi Barack Obama, i-au adus un omagiu Prinţului Philip, consortul reginei Marii Britanii, Elasabeta a-II-a.

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat că moartea prinţului Philip reprezintă o pierdere "de neînlocuit" pentru Marea Britanie, în timp ce Barack Obama a omagiat trecerea dincolo, la 99 de ani, a unui "soţ devotat", transmite AFP.

"Lumea este în doliu după decesul prinţului Philip, un bărbat care a întruchipat sufletul nobil şi spiritul mândru al Regatului Unit şi al Commonwealth-ului", a afirmat Donald Trump într-un comunicat.

"Este o pierdere de neînlocuit pentru Marea Britanie şi pentru toţi cei cărora le pasă de civilizaţia noastră", a adăugat fostul preşedinte american.

"Prinţul Philip a fost definiţia demnităţii şi a graţiei britanice", a adăugat Trump, transmiţând condoleanţele sale şi ale soţiei sale Melania reginei Elisabeta a II-a şi întregii familii regale britanice.

În ceea ce îl priveşte pe fostul preşedinte democrat, acesta a evidenţiat rolul regal adoptat cu altruism, în opinia sa, de prinţul Philip.

"Alături de regină sau cu doi paşi în spatele acesteia, potrivit uzanţelor, prinţul Philip a arătat lumii cum să fii soţul devotat al unei femei puternice", a scrie Barack Obama.

Povestind despre prima sa întâlnire, alături de soţia sa Michelle, cu regina şi prinţul consort, Obama a spus că Philip "a fost, în special, bun şi cald, cu un simţ al umorului viu şi o stare de spirit pozitivă inepuizabilă"."Îi vom simţi tare mult lipsa", a adăugat Barack Obama.

Anterior, într-un comunicat, preşedintele american Joe Biden a salutat "deceniile de acţiune plină de devotament" ale prinţului Philip, lăudând în special implicarea ecologică a acestuia.

Republicanul George W. Bush a fost primul fost preşedinte american care a transmis un mesaj public după decesul prinţului Philip, omagiind "viaţa sa lungă şi remarcabilă". "A reprezentat Marea Britanie cu demnitate şi a adus o forţă şi un sprijin nemărginite coroanei britanice", a declarat George W. Bush într-un comunicat. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite