Fost puşcaş marin, arestat în SUA pentru implicarea sa în atacul asupra ambasadei Coreei de Nord de la Madrid

Fost puşcaş marin, arestat în SUA pentru implicarea sa în atacul asupra ambasadei Coreei de Nord de la Madrid

Ambasada Coreea de Nord Madrid FOTO EPA-EFE

Autorităţile din SUA au arestat un fost puşcaş marin american care este membru al grupului care a intrat cu forţa în ambasada Coreei de Nord de la Madrid, în februarie, şi a furat mai multe dispozitive electronice, potrivit unor surse familiare cu acest demers, citate de Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Christopher Ahn a fost arestat joi şi a apărut într-un tribunal federal din Los Angeles vineri, potrivit unui oficial din poliţie.

Într-o acţiune paralelă, agenţi federali înarmaţi au percheziţionat, joi, apartamentul lui Adrian Hong, liderul Cheolima Civil Defense, un grup care vrea să-l înlăture de la putere pe liderul Kim Hong-un şi care este considerat responsabil de intruziunea de la ambasadă, de pe 22 februarie, a declarat o persoană apropiată de grup, fără să ofere alte detali. Hong nu era acasă atunci când descinderea a avut loc.

Departamentul american de Justiţie nu a făcut comentarii pe marginea subiectului.

Un grup de cel puţin 10 persoane a intrat cu forţa în ambasadă, i-a legat şi i-a bătut pe câţiva membri ai staff-ului şi i-a ţinut ostatici pentru mai multe ore, înainte de a fugi, potrivit unei instanţe spaniole.

Anchetatorii spanioli au spus că intruţii au luat computere şi hard-drive-uri de la reprezentanţa diplomatică , înainte să fugă în Statele Unite, acolo unde au predat materialele FBI-ului.
 
O sursă judiciară spaniolă a spus, în această săptămână, că dispozitivele au fost returnate de către autorităţile spaniole misiunii Phenianului, după ce fuseseră cedate de FBI unui tribunal spaniol care investighează incidentul.

Grupul anti-Kim, care se autointitulează şi Eliberaţi Joseon, a spus că raidul nu a fost un atac şi că a fost invitat în ambasadă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: