Fost puşcaş marin, arestat în SUA pentru implicarea sa în atacul asupra ambasadei Coreei de Nord de la Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambasada Coreea de Nord Madrid FOTO EPA-EFE
Ambasada Coreea de Nord Madrid FOTO EPA-EFE

Autorităţile din SUA au arestat un fost puşcaş marin american care este membru al grupului care a intrat cu forţa în ambasada Coreei de Nord de la Madrid, în februarie, şi a furat mai multe dispozitive electronice, potrivit unor surse familiare cu acest demers, citate de Reuters.

Christopher Ahn a fost arestat joi şi a apărut într-un tribunal federal din Los Angeles vineri, potrivit unui oficial din poliţie.

Într-o acţiune paralelă, agenţi federali înarmaţi au percheziţionat, joi, apartamentul lui Adrian Hong, liderul Cheolima Civil Defense, un grup care vrea să-l înlăture de la putere pe liderul Kim Hong-un şi care este considerat responsabil de intruziunea de la ambasadă, de pe 22 februarie, a declarat o persoană apropiată de grup, fără să ofere alte detali. Hong nu era acasă atunci când descinderea a avut loc.

Departamentul american de Justiţie nu a făcut comentarii pe marginea subiectului.

Un grup de cel puţin 10 persoane a intrat cu forţa în ambasadă, i-a legat şi i-a bătut pe câţiva membri ai staff-ului şi i-a ţinut ostatici pentru mai multe ore, înainte de a fugi, potrivit unei instanţe spaniole.

Anchetatorii spanioli au spus că intruţii au luat computere şi hard-drive-uri de la reprezentanţa diplomatică , înainte să fugă în Statele Unite, acolo unde au predat materialele FBI-ului.

O sursă judiciară spaniolă a spus, în această săptămână, că dispozitivele au fost returnate de către autorităţile spaniole misiunii Phenianului, după ce fuseseră cedate de FBI unui tribunal spaniol care investighează incidentul.

Grupul anti-Kim, care se autointitulează şi Eliberaţi Joseon, a spus că raidul nu a fost un atac şi că a fost invitat în ambasadă.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite