Fost agent CIA: „Americanii nu l-au omorât pe Bin Laden, el a murit în 2006, din cauze naturale“

Fost agent CIA: „Americanii nu l-au omorât pe Bin Laden, el a murit în 2006, din cauze naturale“

Osama bin Laden

Berkan Yashar, un turc de naţionalitate cecenă şi fost agent CIA, a declarat la un post din Rusia că liderul Al Qaida nu a fost ucis de americani, ci a murit din cauze naturale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Turcul a fost şi un fost apropiat al lui Osama Bin Laden, cunoscându-l pe cel mai de temut terorist la începutul anilor '90. El l-a întâlnit pe liderul Al Qaida la Groznîi, într-o casă în care locuia şi preşedintele georgian Gamasakhurdia.

Berkan a precizat că gărzile de corp ale lui Bin Laden erau din Cecenia şi au rămas alături de terorist până la moartea acestuia. Conform acestuia, liderul Al Qaida a murit deoarece era foarte bolnav şi slăbise mult. „Bin Laden a murit la 26 iunie 2006. Americanii au descoperit mormântul, l-au dezgropat şi au desfiinţat un posibil loc de pelerinaj, aşa cum au spus. Eu personal am anunţat moartea lui Osama într-o conferinţă de presă la Washington, în 2008, şi de atunci sunt urmărit", a spus turcul.

Acesta a mai spus că primise, din partea serviciilor secrete americane, numele de cod Abubakar şi ştia tot ce se întâmplă cu Osama Bin Laden, că liderii ceceni îl protejează pe terorist şi că acesta din urmă are mare încredere în ei. Mai mult, Berkan a precizat că şi serviciile ruseşti şi americane ştiau unde se află Bin Laden. El îşi aminteşte că trei dintre cecenii care îl protejau pe cel mai periculos terorist din lume au stat alături de el atunci când a murit şi l-au îngropat la graniţa Pakistanului cu Afganistanul. „Îmi amintesc ziua morţii liderului Al Qaida. Erau trei de şase în ea: 26.06.2006. Acei oameni, la fel ca şi doi britanici şi doi americani, l-au văzut murind de boală. Era tot numai piele şi os, l-au spălat şi l-au îngropat", a spus turcul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările