Femeia soldat celebră datorită fotografiilor cu bebeluşi afgani a fost ucisă în atacul ISIS-K din Kabul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicole Gee FOTO Facebook
Nicole Gee FOTO Facebook

Sergentul Nicole Gee, 23 de ani, din Sacramento, California, se află printre cei 13 militari americani care şi-au pierdut viaţa în atacul sinucigaş de la aeroportul din Kabul, potrivit listei publicate de Pentagon.

La câteva zile după a avut atacul sinucigaş la intrarea în aeroport, unde militarii americani făceau controlul de securitate pentru cei care voiau să intre pentru a părăsi ţara. Nicole Lee făcea parte din trupele de puşcaşi marini şi şi-a pierdut viaţa în atentat, alături de alţi zece camarazi de la puşcaşii marini, unul de la infanterie şi unul de la marină.

Pentagonul a publicat sâmbătă lista cu numele lor, iar Nicole a fost recunoscută imediat ca una din femeile-soldat care au avut grijă de copiii afgani.

Departamentul american al Apărării a făcut publice date despre cei 13 militari ucişi în atentatele de la Kabul - 12 dintre ei aveau între 20 şi 25 de ani, iar cel de-al 13-lea avea 31 de ani. 

Coform datelor prezentate de Departamentul Apărării, cinci dintre ei aveau 20 de ani, alţi trei aveau 22 de ani, trei aveau 23 de ani, un altul avea 25 de ani, iar o altă victimă avea 31 de ani.

Printre cei decedaţi s-a aflat şi Jared Schmitz, în vârstă de 20 de ani, din St. Charles, Missouri, al cărui tată a declarat la un post de radio că a fost ”absolut devastator”.

Schmitz a staţionat mai întâi în Iordania şi a fosttrimis în ultimele săptămâni în Afganistan recent”, a mai relatat tatăl său.

”Ca părinţi, am fost îngroziţi”, a afirmat el, adăugând: ”Sunt foarte onorat că l-am putut numi fiul meu”.

Tatăl militarului de 31 de ani decedat, Darin T. Hoover, a afirmat că fiul său iubea distracţia, era înconjurat mereu de prieteni şi de familie şi pentru el familia era pe primul loc,

Sergentul Johanny Rosariopichardo, 25 de ani, se afla la Abbey Gate, unde erau verificaţi femei şi copii afgani, în momentul producerii atentatului.

Nastassia Hyatt, care locuia cu ea, a afirmat într-o postare pe Facebook, “Ai devenit sufletul meu pereche. Eşti cealaltă jumătate a  mea, inima mea”.

Nicole L. Gee, în vârstă de 23 de ani, şi-a petrecut ultimele zile înaintea atentatului având grijă de copiii afgani. Ea postase o fotografie în care avea în braţe un bebeluş. ”Îmi place meseria mea”, a scris ea.

Despre Hunter Lopez, de 22 ani, cumoscuţii spun că pentru el a fi în armată nu era o slujbă, ci o chemare.

Caporalull Daegan W. Page este descris de familie ca având „o inimă uriaşă”.

Rylee McCollum, în vârstă de 20 de ani, urma să devină tată în câteva săptămâni. ”Era atât de încântat că va fi tată şi cred că ar fi fost un tată grozav”, a declarat sora sa.

Dylan R. Merola, de 20 de ani, era în Afganistan de mai puţin de două săptămâni şi visa să studieze ingineria. Mama sa îşi aminteşte şi ultimul său mesaj: ”O vreme nu voi putea vorbi. Suntem trimişi într-o altă locaţie”.

Tatăl lui Kareem M. Nikoui, susţinător al lui Donald Trump, îl acuză pe preşedintele SUA Joe Biden pentru ceea ce s-a întâmplat.

Cel puţin 13 soldaţi americani şi 90 de oameni au murit în urma celor două explozii, iar mai mult de 150 au fost răniţi. O ramură a grupării Stat Islamic a revendicat atacul.

Talibanii au spus că au pierdut în acest atac mai mulţi oameni decât Statele Unite. Cel puţin 28 de militanţi au fost ucişi, a declarat un oficial pentru Reuters.

„Am pierdut mai mulţi oameni decât americanii”, a spus oficialul care a refuzat să fie numit. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite