FBI a percheziţionat o locuinţă a fostului colaborator al preşedintelui Trump, Paul Manafort

FBI a percheziţionat o locuinţă a fostului colaborator al preşedintelui Trump, Paul Manafort

Paul Manafort

Biroul Federal de Investigaţii a făcut o percheziţie la locuinţa din Virginia a fostului director al campaniei electorale a lui Donald Trump, Paul Manafort, informează presa americană. Percheziţia a avut loc luna trecută în cadrul investigaţiei special în legatură cu presupusa implicare a Rusiei în alegerile americane din luna noiembrie 2016.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
 Potrivit cotidianului New York Times de la locuinţa lui Manafort au fost luate acte bancare de la conturi din străinătate, declaraţii de impozitie şi alte documente. Manafort a demisionat în luna august 2016 din funcţia de director al campaniei electorale a lui Donald Trump, după ce presa a scris despre câştigurile importante obţinute de acesta de la guvernul pro-rus de la Kiev al preşedintelui Viktor Ianukovici.
 
Raidul, care a fost efectuat fără un avertisment prealabil demonstrează că investigatorul federal Robert Mueller şi-a intensificat ancheta.
 
 
Observatorii susţin că percheziţia mai demonstrează ca Robert Muller este decis să folosească toate instrumentele pe care le are la dispoziţie pentru a elucida acest caz. Este posibil că investigatorii au susţinut în faţa judecătorului că nu se poate avea încredere că Manafort va preda toate documentele solicitate de un juriu federal.
 
Senatorul democrat de Connecticut, Richard Blumenthal, membru al Comisie Juridice, a spus că percheziţia este un fapt semnificativ şi suprinzător adăugând că astfel de raiduri sunt efectuate în investigaţii penale cât se poate de serioase, când cel vizat nu se bucură de încredere.
 
Descinderea de la 26 iulie s-a produs cu o zi înainte ca Manafort să depună marturie în faţa Comisiei Juridice a Senatului şi după ce se întâlnise cu senatori, membrii ai Comiei pentru Informaţii.
 
 Astfel de percheziţii în America se fac numai după ce procurorii conving un judecător că există suspiciuni să se creadă că ar fi fost comis un delict.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările