FBI investighează o aplicaţie din Rusia, considerând-o o „potenţială ameninţare de contraspionaj“

FBI investighează o aplicaţie din Rusia, considerând-o o „potenţială ameninţare de contraspionaj“

Feţe transformate prin intermediul FaceApp FOTO AndroidAuthority

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) al Statelor Unite investighează aplicaţia rusească de recunoaştere facială FaceApp, considerând-o o „potenţială ameninţare de contraspionaj“.

Ştiri pe aceeaşi temă

FBI verifică dacă această aplicaţie controversată şi foarte populară este folosită de Guvernul rus pentru a se amesteca în alegerile din Statele Unite, informează agenţia de presă Reuters, care citează Daily News.

Într-o scrisoare trimisă la 25 noiembrie liderului minorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer, un director adjunct al FBI avertizează că FaceApp, care le permite utilizatorilor săi să arate mai tineri sau mai bătrâni în fotografii, reprezintă o ameninţare din cauza numeroaselor instrumente prin care Kremlinul poate accesa „comunicaţiile telefonice şi online“.

„FBI consideră orice aplicaţie de telefon mobil sau produs similar dezvoltat în Rusia, cum este şi FaceApp, o potenţială ameninţare de contraspionaj, pe baza datelor pe care produsul le colectează, a politicilor privind intimitatea şi condiţiile de utilizare şi a mecanismelor legale aflate la dispoziţia Guvernului rus care permit accesul la date pe teritoriul Rusiei“, atrage atenţia Jill Tyson în scrisoare.

FBI „va evalua dacă oficiali aleşi, candidaţi, campanii politice sau partide“ din Statele Unite au fost ţinte ale „unor operaţiuni străine de influenţare care au implicat FaceApp“, precizează el.

Acesta este primul moment în care FBI etichetează oficial FaceApp ca un potenţial pericol pentru securitatea alegerilor din Statele Unite, care sunt aşteptate în mai puţin de un an, notează Reuters.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: