FBI a anchetat în 2017 dacă Trump a colaborat cu Rusia

FBI a anchetat în 2017 dacă Trump a colaborat cu Rusia

FOTO Arhivă

Poliţia federală americană (FBI) a deschis în 2017, după demiterea fostului şef James Comey, o anchetă pentru a stabili dacă Donald Trump a lucrat pentru Rusia, relatează New York Times (NYT) în ediţia sa de vineri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Având bănuieli despre o relaţie de complicitate între Trump şi puterea de la Moscova încă din perioada campaniei prezidenţiale din 2016, FBI a deschis în anul următor o anchetă pe numele preşedintelui american.

Ancheta a fost deschisă după demiterea lui James Comey de la şefia FBI, scrie NY Times, citând surse anonime.

Sursele citate de NY Times afirmă că ancheta respectivă avea două aspecte: unul de contraspionaj şi altul penal, remarcă France TV Info.

Aspectul legat de contraspionaj trebuia să stabilească dacă Donald Trump a lucrat, conştient sau inconştient, pentru puterea de la Moscova, iar cel penal se referea la demiterea lui Comey.

Într-un final, această anchetă a fost integrată în investigaţia procurorului special Robert Mueller, care încearcă să afle dacă există vreo legătură de complicitate între Trump şi Kremlin pentru preluarea Casei Albe.

NY Times nu precizează dacă ancheta FBI a dus la unele concluzii.

Trump neagă orice colaborare cu Moscova şi denunţă constant ancheta lui Mueller, catalogând-o drept o „vânătoare de vrijitoare“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: