FBI este acuzat că a ascuns dovezi privind legăturile Arabiei Saudite cu atacurile din 11 septembrie

FBI este acuzat că a ascuns dovezi privind legăturile Arabiei Saudite cu atacurile din 11 septembrie

FBI ar fi investigat acuzaţii privind o familie proeminentă din Arabia Saudită care a părăsit America, brusc, cu doar câteva săptămâni înainte de evenimentele din 11 septembrie 2001

Publicaţia americană „New York Post“ a raportat că Biroul Federal de Investigaţii (FBI) din SUA ar fi investigat acuzaţii privind o familie proeminentă din Arabia Saudită care a părăsit America, brusc, cu doar câteva săptămâni înainte de evenimentele din 11 septembrie 2001. Detaliile despre aceste investigaţii au fost ascunse de comitetul Congresului care investiga atacurile, susţine publicaţia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Plecarea bruscă din SUA a unei familii de saudiţi, cu doar câteva săptămâni înainte de atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, reprezentând o pistă de investigaţie a FBI, a fost ascunsă de comitetul Congresului american care analiza evenimentele. Casa abandonată ar fi aparţinut lui Esam Ghazzawi, un consilier al nepotului regelui saudit de atunci, Fahd. În casă locuia fiica şi ginerele lui Ghazzawi, dar aceştia au părăsit-o în august 2001.
 
Plecarea bruscă a familiei, pentru a se reîntoarce în Arabia Saudită a iscat suspiciuni în rândul vecinilor şi, astfel, s-a început o investigaţie. Se pare că familia a lăsat în urmă maşini noi, mobilă de lux şi chiar un frigider plin cu mâncare.
 
Agenţii FBI ar fi identificat „persoana de interes“ în acest caz. „FBI ar fi spus comitetului de analiză că memorandumurile au fost scrie «foarte prost» şi «fără a fi susţinute de dovezi»“, se arată într-un raport al Congresului lung de 128 de pagini. 
 
„Când a fost interogat mai târziu de alţi agenţi FBI, agentul special care a scris raportul ambiguu nu a reuşit să ofere o explicaţie pentru conţinutul documentului sau să explice de ce l-a scris în acel mod“, continuă raportul Congresului american.
 
„În niciun moment FBI nu a avut dovezi care să lege membrii acelei familii de atacatorii din 11 septembrie şi nu s-a descoperit nicio conexiune cu complotul de atunci“, spune şi Biroul Federal, într-un comunicat, citat de „The Independent“.
 
N-am nicio relaţie sau asociere cu niciunul dintre acei criminali şi cu oribila crimă pe care au făcut-o. 11 septembrie 2011 este o crimă împotriva SUA şi a omenirii şi sunt foarte întristat de aceste acuzaţii. Iubesc SUA. Copiii mei s-au născut aici, au mers la colegiu şi universitate în această ţară. Mi-am petrecut o mare parte a vieţii aici“, a declarat ginerele lui Gazzawi 
 
De asemenea, el a negat şi rapoartele potrivit cărora familia a părăsit casa în mare grabă, spunând că în momentul plecării încerca să obţină un post în compania petrolieră de stat din Arabia Saudită, Aramco. El a spus că soţia şi copiii au venit după el în Arabia Saudită câteva săptămâni mai târziu.
 
Fostul senator democrat, Bob Graham, care a fost la conducerea comisiei de anchetă privind evenimentele din 11 septembrie 2001, a declarat pentru „New York Post“ că el crede că FBI a ascuns legăturile saudiţilor cu atacurile teroriste. Ultimele 28 de pagini ale raportului său sunt clasificate, dar Graham vrea ca preşedintele SUA să le facă publice.
 
Cele 28 de pagini relatează cine a finanţat atacurile şi arată spre Arabia Saudită ca fiind principalul sponsor al evenimentelor din 11 septembrie 2001“, spune fostul senator.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările