Facebook a şters o postare a lui Donald Trump. „Acest videoclip conţine afirmaţii false”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump purtand masca FOTO EPA-EFE
Donald Trump purtand masca FOTO EPA-EFE

Un mesaj video al preşedintelui american a fost şters de Facebook, iar Twitter a blocat alte postări până când echipa lui Donald Trump nu-l retrage de pe reţeaua socială.

Un clip video, postat de Donald Trump, a fost şers miercuri de Facebook. În mesaj, preşedintele american susţinea că este puţin probabilă contaminarea copiilor cu noul coronavirus, ei fiind „aproape imuni” datorită vârstei, spun jurnaliştii Digi 24.

„Acest videoclip conţine afirmaţii false conform cărora un anumit grup de persoane nu este susceptibil să contracteze COVID-19, ceea ce încalcă reglementările noastre privind dezinformarea periculoasă referitoare la boală", a declarat un purtător de cuvânt al reţelei sociale.

Facebook a mai intervenit, în trecut, la anumite postări ale preşedintelui american prin atenţionarea publicului, iar acum este prima dată când şterge o postare a acestuia.

Şi Twitter a interzis alte postări pe contul Donald Trump (@TeamTrump) până când echipa de campanie a preşedintelui nu elimină mesajul video referitor la posibilitatea contaminării copiilor.

"Postarea încalcă regulile Twitter privind dezinformarea referitoare la COVID-19. Proprietarul contului trebuie să retragă tweet-ul pentru ca să poată posta din nou", a explicat un purtător de cuvânt al companiei californiene.

Postarea video a fost retrasă, dar Courtney Parella, o purtătoare de cuvânt din partea echipei de campanie a preşedintelui republican a reacţionat, făcând următoarea declaraţie: "Preşedintele n-a făcut decât să enunţe un fapt: copiii sunt mai puţin susceptibili decât adulţii să contracteze coronavirusul", spun cei de la Digi 24.

"Iată încă o dată dovada că Silicon Valley este părtinitoare împotriva preşedintelui. Regulile sunt aplicate doar într-un singur sens. Reţelele sociale nu sunt arbitrii adevărului", a continuat ea.

Citeşte şi:

Joe Biden respinge iritat ideea de a da un test cognitiv

Trump îndeamnă la vot prin corespondenţă în Florida şi seamănă confuzie

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite