Facebook a închis conturile unor grupări extremiste de dreapta care promovau proteste înarmate

Facebook a închis conturile unor grupări extremiste de dreapta care promovau proteste înarmate

FOTO Guliver-Gettyimages

Facebook a anunţat marţi că a închis paginile şi conturile a două grupări extremiste de dreapta în legătură cu protestele legate de moartea lui George Floyd

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania a transmis că pe conturi asociate grupării extremiste de dreapta Garda Americană se discuta despre participarea la proteste cu arme.
 
Gruparea susţine că este promotoarea naţionalismului constituţional american, însă Liga Antidefăimării susţine că Garda Americană „are un istoric de conexiuni cu extremismul anti imigraţie, care incită la ură şi violenţă. Înainte să devină Garda Americană, a fost sucursala din Indiana a unui grup numit Soldaţii lui Odin SUA, o ramură a unui grup extremist anti imigraţie şi antirefugiaţi creat în 2015 în Finlanda, care s-a extins în mai multe ţări”.
 
De asemenea, Facebook a închis conturile unei alte grupări de dreapta, Proud Boys, tot în legătură cu discuţii despre protestele din America.
 
Cele două grupări erau de mai multă vreme în atenţia companiei, dar Facebook a decis să ia măsuri mai rapide în contextul protestelor care pot fi alimentate de aceste grupări în sensul escaladării violenţelor.
 
La rândul său platforma Twitter a închis un cont al suprematiştilor albi care au creat un cont fals în numele grupării radicale de stânga Antifa.
 
Sub îndemnul „fuck the city” o postare îndemna la violenţe în zonele rezidenţiale să „luăm ce-i al nostru”, noi, cagulele albe, cu hashtagurile #BlacklivesMaters #F**kAmerica."
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: