UPDATE VIDEO Explozie în New York. Primarul anunţă „o tentativă de atac terorist“

UPDATE VIDEO Explozie în New York. Primarul anunţă „o tentativă de atac terorist“

Explozie New York FOTO Twitter @zagami56

New Yorkul a intrat din nou în alertă din cauza unui act terorist. Luni dimineaţă, un bărbat legat cu un dispozitiv explozibil artizanal s-a detonat la terminalul de autobuze Port Authority, aflat în cartierul Manhattan, chiar lângă celebra Times Square.

Explozia a declanşat o desfăşurare impresionantă de forţe. Poliţia a intervenit cu mai multe echipaje, a instituit un perimetru de securitate şi a evacuat trei linii de metrou.

Autorul atacului a fost arestat la faţa locului, fiind găsit cu răni şi arsuri pe corp. Alte trei persoane au fost rănite, dar vieţile lor nu sunt în pericol.

Bărbatul arestat în legătură cu acest atac este Akayed Ullah, un tânăr de 27 de ani născut în Bangladesh şi care a jurat credinţă organizaţiei teroriste Statul Islamic. El a folosit „un dispozitiv explozibil rudimentar“, potrivit şefului poliţiei newyorkeze, James O'Neill.

Primarul Bill de Blasio s-a referit la „o tentativă de atac terorist“.

Akayed Ullah, identificat drept autorul atacului FOTO heavy.com

La 31 octombrie, opt persoane au fost ucise în primul atac terorist cu victime produs în Manhattan după 11 septembrie 2011. Atacatorul, un uzbec de 29 de ani care a intrat cu un camion în mulţime, se află în arest.

 

 

citeste totul despre: