Europa fierbe şi Rasmussen are chef, timp şi iluzii pentru opinii online!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce liderii statelor membre ale Uniunii Europene au confirmat predicţia preşedintelui Vladimir Putin, că în afară de declaraţii fără consecinţe practice, de invocarea unor costuri eventuale, politice şi economice, pentru Rusia, după ocuparea, deocamdată, doar a peninsulei Crimeea, acum se dă în stambă şi secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, care şi-a adus aminte de jucăria sa preferată, blogul video. Ucraina arde şi ...

...Moş NATO se piaptănă taman la Washington D.C., unde a îngropat Barack Obama securea războiului, cu tot cu Premiul Nobel nobiliar, cel pentru o PAX VOBISCUM, în varianta evidentă a Kremlinului. 

Ce zice venerabilul Anders, onorabilul Fogh şi vizionarul Rasmussen?

Că se află în capitala superputerii lumii pentru a discuta viitorul Alianţei Nord-Atlantice şi agenda summitului NATO, programat a se derula în luna septembrie, în Ţara Galilor.

Cu cine anume?

Cu lideri politici, cu gânditori din elita celor care  anticipează lumea de mâine, cu studenţi. 

Criza din Ucraina este recunoscută de Rasmussen ca fiind cu efectul similar celui al unui ceas deşteptător.

Dar agresiunea Rusiei a fost etichetată simplu, ca un comentariu la evoluţia excentrică a unui participant la un concurs de schi nautic. 

Şi ca naivitatea sa să fie pe deplin certificată, acest moderator de la Bruxelles scoate porumbelul pe gură, afirmând că evenimentele din Crimeea demonstrează că securitatea aliaţilor nu poate fi luată ca un lucru garantat. 

Fain, coane Fogh!

De unde şi repetarea lozincii că dacă stau laolaltă, statele aliate sunt mai puternice, decât acţionează unilateral. 

În afară de avioanele trimise de americani în statele baltice şi în Polonia altă acţiune nu a mai fost public anunţată. 

Şi atunci, ce rost avea această dezumflată gogoaşă?

Moş NATO are însă chef, timp şi iluzii pentru a anunţa că a cerut opinii de la membri ai adunării parlamentare a Alianţei, de la un grup de experţi şi de la lideri tineri. 

Pentru ce?

Pentru întărirea Alianţei! 

Mare neserios este acest Rasmussen.

A uitat prevederile Tratatului Nord-Atlantic şi atribuţiile sale?

Probabil că le-a omis, cu bună ştiinţă. Doar ţara sa, Danemarca, este departe de Federaţia Rusă.

Şi ca bomboana pe coliva unor promisiuni neonorate, cele din angajamentele asumate de statele membre ale NATO, să fie cât mai amară, Moş NATO anunţă deschiderea sa pentru iniţierea, în câteva luni, a unor dezbateri online, pe marea platformă de jucării electronice, respective website-ul Alianţei.

Vorba aceea. Au înnebunit salcâmii. 

Şi ca lumea să fie lămurită de ce lideri are parte, serviciul de presă al NATO a anunţat că Anders Fogh Rasmussen, şi oficiali ai SUA au exprimat necesitatea de a se da Rusiei un "răspuns internaţional unificat", în legătură cu evenimentele din Ucraina. 

Probabil în veacul 22. 

Dar nu doar Moş NATO este rupt de realitatea existentă la flancul de est al Alianţei.

Pe fondul temerilor legate de un conflict mai mare între Rusia şi Ucraina, Forţele Tereste Americane au planificat un exerciţiu, în Ucraina, în luna iulie, conform declaraţiei unui purtător de cuvânt al Comandamentului European al SUA, acordată cuminţelului săptămânal Army Times.

Exerciţiul Rapid Trident 2014 este de aşteptat să aibă loc în apropiere de Liov, în Ucraina şi va implica unităţi din...

... Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Canada, Georgia, Germania, Republica Moldova, Polonia, România, Marea Britanie şi Ucraina, după cum a declarat locotenent-colonelul David Westover Jr.

Planificarea pentru exerciţiu era programată pentru luna mai, dar acum a fost decalată, din raţiuni evidente.

Ce mai afirma colonelul menţionat? 

Că exerciţiul se va concentra pe formarea unor subunităţi destinate menţinerii păcii, nu respingerii unui invadator inamic!

Carevasăzică şi la Pentagon se merge pe pilot automat, ca în avionul dispărut undeva în Asia...

Greu de crezut că în actuala stare de tensiune din zonă, state precum Armenia, Azerbaidjan, Georgia şi Republica Moldova vor autoriza trimiterea unor subunităţi la exerciţiul Rapid Trident 2014. 

După cum nici autorităţile de la Kiev, cele noi, validate de alegerile anunţate pentru luna mai, nu vor fi prea încântate de a găzdui un exerciţiu bun pentru frecat picioarele de lemn, de la mesele din cantinele rezervate militarilor aliaţi şi parteneri, adunabili lângă un trident invalidat de impotenţa de până acum a Casei Albe. 

Dacă tot vrea o opinie Moş NATO, atunci la summitul din Ţara Galilor să se discute şi măsurile punitive pentru cei care ignoră şi nu aplică prevederile clare ale Alianţei. 

Asta din dorinţa de a menaja pe noul Adolf, de la Kremlin.

Trăiască noul Führer...

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite