SUA: Cine este eroina care a evitat o catastrofă după ce motorul avionului pe care-l pilota a explodat în zbor VIDEO

SUA: Cine este eroina care a evitat o catastrofă după ce motorul avionului pe care-l pilota a explodat în zbor VIDEO

Tammie Jo Shults, în vârstă de 56 de ani, este eroina zborului 1380 al companiei Southwest Airlines ce a aterizat de urgenţă, marţi, la Philadelphia. Ea se afla la manşa aeronavei Boeing 737-700 şi a evitat o catastrofă aviatică, după ce unul dintre cele două motoare a explodat. Tammie Jo Shults este una dintre primele femei-pilot din Marina americană şi a zburat pe  avioane de luptă F-18.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
„Avem o parte a avionului avariat, aşa că va trebui să încetinim puţin." Acestea au fost cuvintele comandantului Tammie Jo Shults, pronunţate cu calm către controlorii de zbor, după explozia unui motor al unui Boeing 737 pe care îl pilota în timpul zborului New York- Dallas.
 
„Avionul vostru este în flăcări ? a întrebat un controlor de zbor .
 
„ Nu, nu este în flăcări, dar lipseşte o bucată din el. Este o gaură în el şi o persoană a fost trasă în afară“, a răspuns pilotul.
 
Apoi a început cursa contracronometru spre aeroportul din Philadelphia.
 
O persoană a murit şi alte şapte au primit îngrijiri medicale după ce motorul avionului companiei Southwest Airlines care plecase de la New York cu destinaţia Dallas a explodat în zbor. O fereastră, aripile şi fuzelajul au fost afectate în urma acestui incident. Aeronava a aterizat pe aeroportul din Philadelphia. 
Persoana decedată, o femeie, a fost aproape "aspirată" pe geamul spart, după ce fusese rănită destul de grav de bucăţi de metal care au pătruns în avion.
 
"Prin locul în care fusese fereastra zburau obiecte, iar pasagerii din apropierea femeii încercau să o ţină", povesteşte unul dintre pasageri.
 
Avionul decolase de pe aeroportul La Guardia, din New York şi se îndrepta către Dallas, Texas, având la bord 143 de pasageri şi cinci membri ai echipajului.
 
Avionul aparţinând companiei Southwest Airlines, cu 149 de persoane la bord, s-a depresurizat după ce motorul a cedat la o altitudine de circa 10.000 de metri. Măştile de oxigen au coborât, iar pasagerii cuprinşi de panică au transmis celor dragi pe reţelele de socializare mesaje în care au scris că trăiau ultimele clipe din viaţă. La câteva secunde după explozia motorului aeronava a căzut în gol aproape 50 de metri.
 
Refuzată de Forţele Aeriene ale SUA
 
 Mamă a doi copii, Tammie Jo Shults a trebuit să lupte toată viaţa pentru a pătrunde în această lume a bărbaţilor. "Ştia că trebuie să muncească mai mult decât oricine altcineva, a făcut-o pentru ea însăşi şi pentru toate femeile care luptă pentru o şansă", spune Cindy Foster, o fostă colegă de facultate, citată de „Kansas City Star“. 
 
Potrivit acesteia, Shults a întâmpinat o mulţime de piedici din cauza faptului că era femeie. Iniţial nu a trecut testul Forţelor Aeriene americane pentru a deveni pilot, dar a fost admisă ulterior de Marina americană. Potrivit Reuters, ea a fost, de asemenea, una dintre primele femei care a zburat cu avionul american F-18 Hornet, un avion de luptă multi-rol american, înainte de a deveni instructor şi a părăsi Marina în 1993 pentru a se alătura Southwest Airlines. 
 
După aterizarea de urgenţă a avionului pe aeroportul din Philadelphia, mai mulţi pasageri au adus un omagiu comportamentului comandantului. "A fost foarte înfricoşător, dar pilotul a făcut o treabă minunată", a spus un pasager din avion la CNN. "Are nervi de oţel, o aplaud, îi voi trimite o felicitare de Crăciun (...) a fost uimitoare", spune un altul.
 
"O adevărată eroină americană". Diana McBride, care s-a aflat şi ea în avion , a scris de asemenea pe Facebook că Tammie Jo Shults a venit să vorbească personal cu fiecare pasager după aterizare. "Pilotul Tammie Jo Shults s-a întors să ne vorbească personal, un adevărat erou american, şi îi mulţumesc foarte mult pentru cunoştinţele şi vitejia sa în această situaţie traumatică", a scris ea.
 
 Compania Southwest spune că avionul ar fi fost lovit de o pasăre
 
Primele informaţii ale anchetatorilor arată că o bucată din elicea motorului era complet ruptă, iar metalul din interior prezenta grave semne de uzură. Compania spune că aeronava a fost lovită de o pasăre.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările