Elliott Broidy, omul care l-a dus pe Dragnea în SUA, graţiat de Donald Trump în ultimele ore de mandat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Donald Trump l-a graţiat miercuri, în ultimele ore ale mandatului său, pe Elliott Broidy, cunoscut lobbyist american şi omul care i-a facilitat vizita lui Liviu Dragnea în SUA.

Fostul fundraiser pentru campania lui Donald Trump a pledat vinovat la acuzaţia că ar fi luat ilegal bani ca să facă lobby pentru ca administraţia Trump să renunţe la investigarea unui scandal de fraudă în centrul căruia se află fondul public de investiţii din Malaezia, conform New York Times, citat de Europa Liberă.

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost în ianuarie 2017 în SUA, alături de premierul Sorin Grindeanu, pentru a participa la evenimentele de investire preşedintelui Donald Trump. Invitaţia a fost făcută atunci de Elliot Broidy, care era vicepreşedinte al comitetului de investire a preşedintelui Statelor Unite.

Preşedintele Donald Trump i-a oferit clemenţă lui Stephen K. Bannon, fostul strateg-şef de la Casa Albă, acuzat că a înşelat mai multe persoane care au donat pentru construirea unui zid între Statele Unite şi Mexic, conform oficialilor de la Casa Albă citaţi de New York Times.

Alături de Boidy şi Bannon, Trump a graţiat miercuri, într-un ultim act de clemenţă, alte peste 70 de persoane, între care şi Kwame Kilpatrick, fost primar al oraşului Detroit.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite