Edward Snowden, dat în judecată de statul american pentru dezvăluirile făcute în noua sa carte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele Unite l-au dat în judecată, marţi, pe fostul colaborator al Agenţiei de Securitate Naţională (NSA) Edward Snowden, refugiat în prezent în Rusia, pentru faptul că a încalcat acorduri de confidenţialitate prin dezvăluirile pe care le-a făcut în noua sa carte, „Permanent Record“.

Departamentul american de Justiţie a precizat că Snowden şi-a publicat cartea de memorii fără a o supune agenţiilor de informaţii pentru revizuire. Mai mult, discursurile susţinute de fostul colaborator al NSA au încălcat diferite acorduri de confidenţialitate, scrie Reuters.

Un purtător de cuvânt al lui Snowden nu a putut fi contactat imediat după apariţia acestei informaţii, în timp ce editura Macmillan nu a răspuns întrebărilor adresate de Reuters.

Edward Snowden, în vârstă de 36 de ani, a intrat în atenţia publicului în 2013 prin dezvăluirea a sute de telegrame diplomatice secrete despre un sistem implementat de Statele Unite pentru supravegherea unor convorbiri telefonice şi a internetului.

El locuieşte trăieşte în prezent în Rusia, care i-a acordat azil. Recent, a declarat că şi-ar dori să primească azil în Franţa şi i s-a adresat lui Emmanuel Macron să ia în calcul o solicitare în acest sens.

În timp ce unii îl consideră un erou, alţii îl cataloghează drept un detractor. Autorităţile americane îşi doresc ca Snowden să fie judecat pentru dezvăluiri de informaţii clasificate, notează Reuters.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite