Echipa de campanie a lui Trump s-a dezis de o avocată conservatoare după ce aceasta a spus că „aruncă în aer Georgia”. Însuşi Trump ar fi luat atitudine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa juridică a campaniei lui Trump care încearcă să dovedească nereguli ale scrutinului de pe 3 noiembrie în statele cheie obţinute de Joe Biden s-a dezis de o avocată conservatoare care a ameninţat recent cu un proces de proporţii „biblice” în Georgia. Anunţul vine după pierderea unui proces important în statul Pennsylvania, la care a pledat şi Giuliani, după ce fusese schimbată aproape toată echipa de avocaţi.

După ce au pierdut sâmbătă procesul din Pennsylvania, avocaţii campaniei lui Trump au transmis un comunicat în care se distanţează de avocata şi activista conservatoare Sidney Powell care a făcut mai multe afirmaţii nefondate despre procesul electoral în baza unor teorii ale conspiraţiei legate de sistemele electronice de vot.

„Sidney Powell practică avocatura pe cont propriu. Nu este membru al echipei juridice a lui Trump. De asemenea, nu este un avocat al preşedintelui Trump în capacitate personală”, au transmis într-un comunicat comun avocatul personal al lui Trump, Rudy Giuliani, şi Jenna Ellis, un alt avocat şi purtătorul de cuvânt al campaniei de realegere.Elis numise echipa juridică a lui Trump una de elită.

Trump o anunţase pe Powell ca parte a echipei sale de „avocaţi şi reprezentanţi minunaţi” pe 14 noiembrie pe Twitter.

Powell, fost procuror federal, a preluat  anul trecut echipa de apărare a fostului consilier în materie de securitate naţională Michael Flynn - acesta din urmă a pledat vinovat în ancheta procurorului special Robert Mueller privind amestecul Rusiei în precedentele alegeri.

Avocata a susţinut o moţiune a Departamentului de Justiţie de respingere a acuzării lui Flynn încă pe rol în faţa unui judecător districtual.

Anunţând că Powell are contul de Twitter suspendat pentru 12 ore, Flynn a scris că Powell înţelege comunicatul lui Giuliani şi „este de acord cu el”. El a mai precizat că aceasta va persevera în a dovedi frauda electorală.

Donald Trump s-ar fi arătat îngrijorat că afirmaţiile lui Powell sunt mult prea exagerate riscând să abată atenţia de la alte argumente juridice de contestare a scrutinului, a relatat o persoană familiară cu discuţiile, potrivit Reuters.

Moderatorul Fox News Tucker Carlson a criticat faptul că avocata nu a putut proba până acum nici măcar un singur vot schimbat, în timp ce senatorul republican din Iowa Joni Ernst, care a câştigat un nou mandat în aceste alegeri, a descris acuzaţiile „jignitoare”.

Într-un interviu acordat Newsmax ulterior conferinţei de presă de joi unde prim-planul l-a avut totuşi Giuliani, Powell a părut să-i acuze pe guvernatorul şi pe secretarul de stat ai statului Georgia, ambii republicani, că au fost părtaşi la un complot referitor la acordarea unui contract pentru sisteme de vot electronice - în acest fel dăunând campanilei de realegere a lui Trump.

„Probabil că Georgia va fi primul stat pe care îl voi arunca în aer, iar Kemp (Brian Kemp, guvernatorul Georgiei -n.red) şi secretarul de stat vor trebui să fie de acord”, a spus aceasta precizând că speră să înainteze o nouă plângere - pe care a numit-o „biblică”. Duminică nu era clar dacă a purces la această acţiune.

 

Ce a spus Powell la conferinţa de presă

„Sistemele de vot Dominion, programele Smartmatic, ca şi programele informatice cu care sunt prevăzute sistemele de vot computerizate în general, nu doar Dominion, au fost create în Venezuela la comanda lui Hugo Chavez - care a vrut să se asigure că nu va mai pierde niciun scrutin după ce referendumul constituţional nu a ieşit cum a vrut”.

„Una din trăsăturile caracteristice acestor programe informatice este capacitatea de a muta voturi. Poate stabili şi rula un algoritm - care probabil a şi fost rulat în toată ţara - de a lua un anumit procent de voturi de la preşedintele Trump şi să le schimbe în favoarea lui Biden”.

Agenţia de siguranţă cibernetică şi de infrastructură de securitate, o agenţie federală de supraveghere a siguranţei scrutinului din SUA, a respins acuzaţiile că voturile au fost schimbate sau şterse în favoarea lui Joe Biden. Directorul agenţei, Chris Krebs, recent concediat a spus că, dincolo de un număr de buletine rămase nenumărate dintr-o eroare umană, voturile electronice din Georgia au corespuns la renumărătoare cu cele fizice.

Echipa de avocaţi, schimbată în Pennsylvania

 Întreaga echipă legală a fost înlocuită săptămâna trecută după ce avocaţii unei firme importante de avocatură, dar şi alţii, s-au retras din procesul intentat în statul Pennsylvania.

Săptămâna trecută, luni, înaintea unei audieri importante la o curte federală din statul Pennsylvania privind corectarea erorilor de pe buletine de vot, doi avocaţi de la firma de avocatură Porter, Wright Morris & Arthur din Ohio s-au retras din caz - anterior, alţi trei avocaţi renunţaseră - fiind înlocuiţi cu Marc A. Scaringi, care declarase la propria sa emisiune radio de pe 7 noiembrie că nu pot apărea dovezi bombă care să întoarcă victoria lui Biden.

Marc A. Scaringi, 51 de ani, a candidat fără succes la un post de senator în alegerile primare din 2012 în legislativul statului Pennsylvania. În 2016 a fost voluntar pentru campania lui Trump şi a fost delegat al partidului republican la Convenţia Naţională Republicană din 2016 şi 2020.

Are propria firmă de avocatură cu sediul în Harrisburg, Pennsylvania, reprezentând ONG-uri, firme, ca şi oameni de afaceri în funcţii de conducere.

„În ultimă instanţă litigiile nu vor funcţiona. Nu vor întoarce rezultatele acestor alegeri”.

Un purtător de cuvânt al campaniei a transmis că avocaţii care s-au retras au cedat sub asaltul liberal şi vor fi înlocuiţi de avocaţi mai puternici.

Totuşi la mai puţin de o oră şi jumătate după ce echipa de avocaţi spusese că este la curent cu calendarul procesului şi noul avocat este pregătit să pledeze, Scaringi a solicitat o amânare invocând timpul insuficient de pregătire.

„Fiind numit abia azi (16 noiembrie), noul avocat al reclamanţilor are nevoie de timp suplimentar pentru a-şi pregăti adecvat cazul pentru argumentaţia orală şi audierea de prezentare a dovezilor. Mai mult, este un caz de o mare complexitate şi importanţă pentru poporul american”.

Judecătorul districtual Matthew Brann, numit în administraţia Obama, i-a respins solicitarea. Totodată nu a admis schimbarea întregii echipe de avocaţi, refuzând retragerea imediată a unui avocat local din Philadelphia, Linda Kerns, parte a echipei de la depunerea iniţială a contestaţiei.

Avocata şi purtătoarea de cuvânt a campaniei Jenna Ellis a explicat foarte sumar schimbările notând că procesul intentat de campania Trump alături de doi alegători „a ajuns la un acord reciproc” conform căruia reclamanţii vor fi mai bine reprezentanţi de noua echipă.

„Preşedintele a anunţat sâmbătă (14 noiembrie) că i-a cerut primarului Rudy Giuliani să preia conducerea echipei naţionale de apărare alături de avocatul local .Substituirea noastră a avocatului local este consistentă cu rutina gestionării unui litigiu complex”, a spus Ellis, care în 2016 scria pe reţelele sociale că susţinătorii lui Trump nu ţin cont de fapte sau logică pentru că nu le pasă de adevăr.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite