Duel Trump-Greta Thunberg, la Davos. Preşedintele american denunţă  „profeţii pesimişti“ şi „predicţiile apocalipsei“ în privinţa modificărilor climatice

Duel Trump-Greta Thunberg, la Davos. Preşedintele american denunţă  „profeţii pesimişti“ şi „predicţiile apocalipsei“ în privinţa modificărilor climatice

Tânăra activistă de mediu GretaThunberg şi preşedintele SUA, Donald Trump au ţinutdiscursuri la Formul Economic Mondial de la Davos

Preşedintele american Donald Trump a denunţat ”profeţii pesimişti” şi ”predicţiile apocalipsei” într-un discurs, marţi, la Davos, la care a asistat şi activista în lupta împotriva modificărilor climatice Greta Thunberg, care a deplâns anterior faptul că ”nu s-a făcut nimic” în vederea salvării mediului, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Trebuie să-i respingem pe eternii profeţi pesimişti şi predicţiile lor ale apocalipsei”, a declarat el la Forumul Economic Mondial (WEF), la puţin timp după ce tânăra suedeză şi-a exprimat regratul faţă de faptul că ”nu s-a făcut nimic” în vederea opririi modificărilor climatice.
 
După ce a prezentat pe un tom mai degrabă monoton o lungă listă de succese economice şi sociale, care au adus Statelor Unite ”un boom cum nu s-a mai văzut înainte”,
 
Preşedintele american a lăudat abundenta producţie de hidrocarburi a Statelor Unite, ”numărul unu mondial al gazelor (naturale) şi petrolului”, şi independenţa lor energetică.
 
El nu a spus un cuvânt despre energii regenerabile.
 
În finalul acestui veritabil discurs de campanie electorală, miliardarul republican - care candidează la un nou mandat şi care este vizat de un proces de destituire - a apreciat că ”frica şi îndoiala (nu sunt) modele bune de gândire”, vizând-o mai mult sau puţin direct pe Thunberg.
 
El a lăudat mai degrabă inovaţia decât reglementarea. Este dificil să nu se vadă în alocuţiunea sa un mesaj adresat activiştilor mediului şi mai ales Gretei Thunberg care, potrivit ziarului The New York Times (NYT) urmează să repete marţi după-amiaza, într-o alocuţiune, că a venit vremea ”să ne panicăm”, pentru că ”arde casa”.
 
Aceste expresii au impresionat deja elita economică şi politică la Davos, la prima participare, anul trecut, a tinerei suedeze.
 
Tânăra activistă suedeză Greta Thunberg a declarat marţi, în faţa elitei economice şi politice, întrunită la Davos, că ''în practică, nu s-a făcut nimic'' pentru climă, chiar şi după mai multe luni de mobilizare masivă a tinerilor din întreaga lume, relatează AFP.
 
"Clima şi mediul sunt un subiect de actualitate astăzi", dar "în practică, nu s-a făcut nimic", iar "emisiile de CO2 nu au scăzut", a spus ea în deschiderea Forumului Economic Mondial, în Elveţia. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: