Două bombardiere ruseşti au fost interceptate la vest de Alaska

Două bombardiere ruseşti au fost interceptate la vest de Alaska

Avion F-22 FOTO 123 RF

Două bombardiere ruseşti au fost interceptate în spaţiul aerian internaţional de la vest de Alaska de către avioane de vânătoare americane, a transmis Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială (NORAD).


Este pentru prima oară în mai bine de un an când un bombardier rusesc a zburat atât de aproape de teritoriul american. Cele două bombardiere model Tupolev Tu-95 „Bear“ au fost interceptate şi identificate vizual în timp ce zburau la 88 de kilometri de coasta de vest a Alaskăi, dar au rămas în spaţiul aerian internaţional, a menţionat purtătorul de cuvânt al NORAD, Andrew Hennessy pentru Fox News.

Totuşi, bombardierele care datează din anii '50 au intrat într-o zonă de identificare a apărării aeriene (ADIZ), definită ca spaţiu aerian care se extinde la aproximativ 320 de kilometri de ţărmul unei naţiuni. 

Avioanele F-22 au monitorizat bombardierele ruseşti până când acestea au părăsit zona ADIZ, de-a lungul Insulelor Aleutine, îndreptându-se spre vest. În niciun moment bombardierele nu au intrat în spaţiul aerian nord-american suveran, a spus Hennessey.

citeste totul despre: