Donald Trump ar urma să o numească pe Heather Nauert, fostă jurnalistă Fox News, ambasadoare SUA la ONU

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedinte american, Donald Trump, a decis să o numească pe Heather Nauert, actuala purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, ambasadoarea SUA la ONU, conform unei surse familiare cu situaţia care a informat Reuters, scrie The Guardian.

Trump va anunţa pe Twitter vineri numirea lui Nauert, care o va înlocui pe actuala ambasadoare, Nikki Haley, ea anunţându-şi demisia în octombrie, conform Fox News.

Decizia lui Trump a fost anunţată prima oară de Bloomberg News.

Haley a ocupat postul de la începutul mandatului lui Trump şi a declarat că va rămâne în funcţie până la sfârşitul anului.

Nauert, a cărei nominalizare trebuie confirmată de Senat, este o fostă corespondentă Fox News. Ea nu are experienţă politică.

Nauert a devenit purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat în aprilie 2017 iar în acest an a fost numită în secretarul adjunct pentru diplomaţie publică şi afaceri publice.

În noiembrie au ieşit la iveală informaţii conform cărora i-a fost oferit postul lui Nauert, însă nu a fost clar în acel moment dacă a acceptat. Ea s-a întâlnit cu Trump la sfârşitul lui octombrie.

„Este excelentă. Este cu noi de mult timp. Este o susţinătoare de mult timp”, a afirmat Trump despre Nauert în noiembrie.

Preşedintele american caută pe cineva loial, iar oficialii de la Casa Albă au fost deseori sceptici în ceea ce o priveşte pe Haley, deoarece ea a fost dispusă să îl contrazică pe Trump în public.

Ea a avut o atitudine fermă faţă de Rusia, criticând Kremlinul privind agresiunile din Ucraina şi susţinerea faţă de Bashar al-Assad în Siria, chiar dacă Trump nu l-a criticat direct pe preşedintele rus Vladimir Putin.

Calificările lui Nauert vor fi analizate ferm de democraţii din Senat însă ea are nevoie doar de o majoritate simplă pentru a primi postul.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite