Donald Trump spune că va deporta trei milioane de imigranţi ilegali odată ce ajunge la Casa Albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Republicanul Donald Trump a declarat duminică seară că are de gând să deporteze până la trei milioane de imigranţi odată ce ajunge la Casa Albă. Potrivit miliardarului republican, printre primii imigranţi deportaţi se numără doar cei condamnaţi la închisoare sau care deţin cazier, transmite Guardian.

”Ce ne vom face cu aceşti oameni care sunt criminali sau au cazier penal, care vin din grupări de crimă organizată ori sunt implicaţi în trafic de droguri. Avem foarte mulţi oameni din această categorie, poate două sau trei milioane. Îi vom scoate din ţară sau îi vom trimite în spatele gratiilor? Dar îi vom scoate din această ţară, pentru că sunt aici în mod ilegal”, a declarat Donald Trump într-un interviu pentru postul de televiziune CBS.

În timpul campaniei electorale, miliardarul republican a susţinut că-i va deporta pe toţi imigranţii ilegali care locuiesc în Statele Unite. Numărul acestor imigranţi ilegali este estimat la aproximativ 11 milioane de persoane. 

Trump şi-a subliniat dorinţa puternică de a-i deporta pe ”criminalii străini”, în timp ce a promis că va deporta familiile ”într-un mod extrem de uman”.

Preşedintele republican a susţinut că imigranţii ilegali care nu au cazier penal sunt nişte ”oameni minunaţi”, însă a refuzat să precizeze care va fi politica sa cu privire la aceşti imigranţi.

”După ce graniţa este sigură şi după ce situaţia este normalizată, noi vom lua o decizie cu privire la aceşti oameni despre care vorbim, aceşti oameni minunaţi. Sunt oameni minunaţi, dar trebuie să luăm o decizie cu privire la ei. Dar înainte de a lua orice decizie, este extrem de important să ne securizăm frontierele”, a declarat Trump.

Îm prima zi de campanie prezidenţială, miliardarul republican nu s-a sfiit să-i numească ”violatori şi criminali” pe imigranţii mexicani şi a susţinut săptămâni de-a rândul că migranţii invadează frontierele Statelor Unite. Însă, niciun studiu nu demostrează o legătură directă între migranţi şi rata de criminalitate, iar mai mulţi migranţi mexicani părăsesc în acest moment Statele Unite.

Americanii au o structură imensă care se ocupă cu arestarea, reţinerea şi deportarea migranţilor.

Preşedintele Barack Obama a deportat peste 2,5 milioane de imigranţi ilegali în cei opt ani de mandat - adică mai mulţi imigranţi deportaţi decât orice alt preşedinte din istoria modernă a SUA. De asmenea, actualul preşedinte a dublat numărul vameşilor de la frontiere şi a cerut sprijinul celui mai mare penitenciar pentru a-i reţine pe imigranţi.

Obama a încercat să lanseze o reformă a imigraţiei, însă nu a reuşit să treacă de opoziţia republicană. Ulterior, liderul american a luat acţiuni pentru protejarea imigranţilor care nu deţin cazier penal de deportare.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite