Donald Trump s-ar fi interesat la începuturile pandemiei dacă bolnavii de COVID-19 pot fi duşi la Guantanamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto EPA-EFE
Foto EPA-EFE

O  carte despre răspunsul la pandemie a fostei administraţii Trump, publicată de doi jurnalişti Washington Post şi intitulată „Nightmare Scenario: Inside the Trump Administration's Response to the Pandemic That Changed History”, descrie un episod în care fostul preşedinte american s-a interesat dacă bolnavii de COVID-19 care vin din Asia ar putea fi carantinaţi la baza navală de la Guantanamo.

„Avem în proprietate vreo insulă? De ce nu Guantanamo? Noi importăm bunuri, nu vom importa un virus”, ar fi spus Trump la o reuniune în sala de criză a Casei Albe cu cei mai apropiaţi colaboratori ai săi şi cu responsabili de nivel înalt, potrivit autorilor cărţii, Yasmeen Abutaleb şi Damian Paletta, scrie Agerpres.

Donald Trump a sugerat ideea de două ori în luna februarie, când majoritatea îmbolnăvirilor erau înregistrate pe continentul asiatic.

Potrivit acestei cărţi, restul persoanelor prezente au fost „stupefiate” la ideea fostului preşedinte şi „au lăsat-o deoparte, preocupaţi de respingerea pe care ar fi suscitat-o o carantină a turiştilor americani în aceeaşi insulă din Caraibe în care sunt închişi cei suspectaţi de terorism”.

Penitenicarul de la Guantanamo (Cuba) a fost deschis în 2002 de preşedintele republican George W. Bush ca răspuns la atentatele de la 11 septembrie.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite