Donald Trump nu exclude posibilitatea de a-l graţia pe Roger Stone

Donald Trump nu exclude posibilitatea de a-l graţia pe Roger Stone

Roger Stone FOTO EPA-EFE

Comentând cazul Roger Stone, condamnat joi la 40 de luni de închisoare, Donald Trump a declarat că fostului său consilier are „şanse reale să fie exonerat“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reiterând că Roger Stone nu a avut parte de un proces echitabil, Donald Trump a declarat că va avea în vedere o eventuală graţiere a fostului său colaborator, scrie AFP.

„Voi lua o decizie la un moment dat“, a spus cel de-al 45-lea preşedinte american, care şi-a înmulţit recent declaraţiile publice în acest dosar, criticând mai ales sentinţa recomandată iniţial de procurori.


Un judecător federal american l-a condamnat joi pe Roger Stone la trei ani şi patru luni de închisoare după ce a fost găsit vinovat, printre altele, că a exercitat presiuni asupra martorilor şi i-a minţit pe membrii Congresului în ancheta privind amestecul rus în alegerile americane din 2016. În plus, Stone va trebui să plătească o amendă de 20.000 de dolari.

Acest proces a declanşat o polemică peste Atlantic din cauza intervenţiei preşedintelui american.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: