Donald Trump a anunţat pe Twitter că l-a concediat pe John Bolton, consilierul pe probleme de securitate naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Donald Trump a anunţat, marţi, că l-a concediat pe consilierul său pe probleme de securitate naţională, John Bolton, transmite presa americană.

„L-am informat pe John Bolton, aseară, că nu mai este nevoie de serviciile sale la Casa Albă”, a scris liderul de la Casa Albă, pe contul său de Twitter.

„Am dezaprobat puternic multe dintre sugestiile sale”, a scris Trump, adăugând că un nou consilier pe probleme de securitate naţională va fi numit săptămâna viitoare.

Concedierea vine în contextul în care au apărut mai multe informaţii referitoare la diviziunile din cabinetul lui Trump, legate de planul de pace anulat, de a-i invita pe talibani în SUA. 

Casa Albă a negat că eliberarea din funcţie a lui Bolton a venit doar ca urmare a opoziţiei sale faţă de discuţiile de pace cu talibanii, care erau plănuite a avea loc la Camp David. 

Bolton a reacţionat repede după anunţul lui Donald Trump, scriind pe Twitter: „M-am oferit să demisionez aseară şi preşedintele Trump a spus <<Hai să vorbim despre asta mâine>>”.

Potrivit informaţiilor din presă, John Bolton a părăsit Casa Albă deja şi nu va mai participa la şedinţa de după-amiază cu Mike Pompeo şi Steven Mnuchin.

Bolton, un oficial de frunte al politicii externe, de orientare dură, a fost al treilea consilier pentru securitate naţională al lui Trump şi este cunoscut pentru că l-a presat pe preşedinte să adopte o poziţie fermă în domenii precum Coreea de Nord. Bolton, principalul arhitect al politicii dure faţă de Iran, a susţinut o abordare mai fermă şi în relaţiile cu Rusia şi Afganistan, scrie news.ro.

Consilierul, numit în aprilie 2018, în locul lui H.R. McMaster, a intrat uneori în conflict cu secretarul de Stat Mike Pompeo, unul dintre apropiaţii lui Trump.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite