Donald Trump a fost blocat permanent de Twitter. „Există riscul de incitare în viitor la violenţă”

Donald Trump a fost blocat permanent de Twitter. „Există riscul de incitare în viitor la violenţă”

Donald Trump FOTO EPA-EFE

Twitter a transmis că i-a suspendat permanent contul preşedintelui în exerciţiu al Statelor Unite, Donald Trump, invocând faptul că postările acestuia incită la violenţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

„După ce am analizat atent postări recente ale lui @realDonaldTrump (n.red - contul de Twitter al preşedintelui american) - în special modul în care sunt primite şi interpretate pe Twitter şi în afara platformei - am suspendat permanent contul din cauza riscului de incitare în viitor la violenţă”, a transmis compania, vineri, într-un comunicat de presă.

Twitter s-a confruntat, după evenimentele de la Capitoliu, cu o presiune crescândă să ia această decizie.
 
Iniţial, Twitter i-a suspendat contul pentru 12 ore după ce Trump a reluat afirmaţiile false despre fraudarea alegerilor din noiembrie. Trump a revenit ulterior pe platformă, unde a postat o înregistrare în care îşi condamnă susţinătorii care au asaltat Capitoliul şi îşi recunoaşte înfrângerea în alegeri.
 
Twitter a reprezentat un instrument vital pentru Donald Trump în ultimii ani, iar activitatea sa pe platformă este larg cunoscută. Trump a folosit Twitter pentru a anunţa schimbări de politci publice, ataca oponenţi, insulta inamici personali şi ai Statelor Unite, pentru a se lăuda pe sine ori aliaţi şi, crucial, pentru a răspândi afirmaţii false, postările sale despre fraudarea alegerilor prezidenţiale fiind un studiu de caz în acest sens. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările