Donald Trump a fost blocat permanent de Twitter. „Există riscul de incitare în viitor la violenţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump FOTO EPA-EFE
Donald Trump FOTO EPA-EFE

Twitter a transmis că i-a suspendat permanent contul preşedintelui în exerciţiu al Statelor Unite, Donald Trump, invocând faptul că postările acestuia incită la violenţe.

„După ce am analizat atent postări recente ale lui @realDonaldTrump (n.red - contul de Twitter al preşedintelui american) - în special modul în care sunt primite şi interpretate pe Twitter şi în afara platformei - am suspendat permanent contul din cauza riscului de incitare în viitor la violenţă”, a transmis compania, vineri, într-un comunicat de presă.

Twitter s-a confruntat, după evenimentele de la Capitoliu, cu o presiune crescândă să ia această decizie.

Iniţial, Twitter i-a suspendat contul pentru 12 ore după ce Trump a reluat afirmaţiile false despre fraudarea alegerilor din noiembrie. Trump a revenit ulterior pe platformă, unde a postat o înregistrare în care îşi condamnă susţinătorii care au asaltat Capitoliul şi îşi recunoaşte înfrângerea în alegeri.

Twitter a reprezentat un instrument vital pentru Donald Trump în ultimii ani, iar activitatea sa pe platformă este larg cunoscută. Trump a folosit Twitter pentru a anunţa schimbări de politci publice, ataca oponenţi, insulta inamici personali şi ai Statelor Unite, pentru a se lăuda pe sine ori aliaţi şi, crucial, pentru a răspândi afirmaţii false, postările sale despre fraudarea alegerilor prezidenţiale fiind un studiu de caz în acest sens. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite