Donald Trump îl critică pe fostul secretar de stat american Colin Powell: A făcut multe greşeli, dar să se odihnească în pace

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Tump l-a acuzat, de asemenea, pe Powell că este „aşa-zisul republican”  Foto: Arhivă
Donald Tump l-a acuzat, de asemenea, pe Powell că este „aşa-zisul republican”  Foto: Arhivă

Donald Trump a spus marţi, într-o declaraţie publicată a doua zi după moartea lui Colin Powell, fostul secretar de stat din echipa lui George W. Bush, că „a făcut multe greşeli, dar hei, să se odihnească în pace!”, potrivit AFP.

Powell a murit la vârsta de 84 de ani, din cauza unor complicaţii legate de Covid-19, având mai multe boli grave, atrăgând mesaje din tot spectrul politic american, în special de la preşedintele democrat Joe Biden.

Un ton consensual considerat prea formal de Trump, care a spus că speră să beneficieze şi el de un astfel ”cor de laude” la moartea sa. 

"Minunat să văd cum se ocupă mass-media de dezinformare cu regretatul Colin Powell, care a făcut mari greşeli în Irak şi în mod notoriu aşa-numitele arme de distrugere în masă. Sper că asta mi se va întâmpla şi mie cândva", a scris fostul preşedinte. 

Donald Tump l-a acuzat, de asemenea, pe Powell că este „aşa-zisul republican”, „întotdeauna rapid să atace alţi republicani”, o critică pe care a adus-o adesea bărbatului care a fost primul afro-american care a ocupat funcţia de şef al. Forţelor Armate, iar apoi secretar de stat. 

Colin Powell a fost întotdeauna foarte critic faţă de Donald Trump. În 2016, a susţinut-o pe Hillary Clinton împotriva miliardarului, iar patru ani mai târziu şi-a anunţat decizia de a vota pentru Joe Biden, acuzându-l pe preşedintele republican că „minte tot timpul”.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite