Donald Trump, aşteptat să-şi anunţe astăzi strategia faţă de Iran

Donald Trump, aşteptat să-şi anunţe astăzi strategia faţă de Iran

Preşedintele american Donald Trump FOTO Arhivă

Casa Albă a anunţat că preşedintele american Donald Trump îşi va prezenta vineri poziţia cu privire la acordul asupra programului nuclear al Iranului. Una dintre variante este retragerea din  acord, în contextul unui nou episod de deteriorare a relaţiilor americano-iraniene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform Casei Albe, Donald Trump îşi va prezenta vineri strategia faţă de Iran. Una dintre variantele vehiculate este retragerea din acordul asupra programului nuclear al regimului de la Teheran, care îl nemulţumeşte profund pe cel de-al 45-lea preşedinte american, transmite Reuters.

În acest context, generalul Joseph Votel, şeful Comandamentului Central al Statelor Unite, spune că trupele americane sunt pregătite să se protejeze. „Iranul este (…) un agent de destabilizare în regiune şi rămânem vigilenţi asupra activităţilor sale“, a declarat el.

Monitorizat de Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), acordul asupra programului nuclear al Iranului vizează să împiedice acest stat din Orientul Mijlociu să se doteze cu arma atomică. Acordul a fost încheiat în iulie 2015 de către Iran şi Grupul 5+1 (cei cinci membri ai Consiliului de Securitate: Statele Unite, China, Rusia, Franţa şi Marea Britanie, plus Germania).

Donald Trump este însă nemulţumit de acest acord acceptat de fostul preşedinte american Barack Obama, apreciind că este un „cel mai prost“ acord încheiat de Statele Unite.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările