Donald Trump îl angajează pe avocatul care l-a reprezentat pe Bill Clinton în timpul procedurii de destituire

Donald Trump îl angajează pe avocatul care l-a reprezentat pe Bill Clinton în timpul procedurii de destituire

Emmet Flood Foto: Williams and Connolly

Echipa de jurişti care apără interesele lui Donald Trump suferă noi modificări, după decizia avocatului Casei Albe Ty Cobb de a se retrage. Acesta va fi înlocuit cu Emmet Flood, care l-a apărat pe Bill Clinton în procedura de impeachment. Iar schimbarea are loc în contextul în care ancheta procurorului special Robert Mueller privind presupusele legături între echipa de campanie a lui Trump şi oficiali ruşi avansează.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ty Cobb discuta de mai multe săptămâni retragerea sa, iar săptămâna trecută el l-a informat pe secretarul general Kelly că o va face la sfârşitul lunii“, a anunţat miercuri purtătoarea de cuvânt a Casei Albe Sarah Sanders, relatează AFP, preluată de News.ro.
 
Emmet Flood, o voce puternică în Baroul din Washington, urmează să-l înlocuiască pe Ty Cobb şi să se alăture echipei de jurişti ai Casei Albe, potrivit „New York Times“.
 
Această schimbare survine în contextul în care preşedintele american este angrenat în lupte pe mai multe fronturi judiciare, cel mai important fiind cel reprezentat de ancheta procurorului special Robert Mueller cu privire la o eventuală complicitate între echipa sa de campanie şi Moscova.
 
Dar Trump este vizat şi în alte cazuri - o femeie îl acuză de agresiune sexuală, iar o actriţă de filme pentru adulţi susţine că a avut o relaţie cu el şi că a primit o sumă de bani consistentă în schimbul tăcerii sale.
 
În ultimele săptămâni au avut loc o serie de modificări în rândul avocaţilor din jurul preşedintelui Trump, ceea ce sugerează o activitate intensă la Casa Albă. De pildă, John Dowd, unul dintre principalii avocaţi, a plecat în martie, afirmând că recomadările nu i-au fost urmate de preşedinte. Şi alţi avocaţi, printre care Joseph diGenova şi Victoria Toensing, s-au retras.
 
Dar, recent, echipa de jurişti a preşedintelui a câştigat un nou membru marcant. Este vorba despre fostul primar al New York-ului Rudy Giuliani.
 
Avocatul Emmet Flood este şi el o figură cunoscută - el l-a apărat pe Bill Clinton după declanşarea unei proceduri în vederea destituirii fostului preşedinte american.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: