Donald Trump ameninţă China că „va plăti pentru ce a făcut lumii“ şi e de părere că infectarea sa a fost „o binecuvântare de la Dumnezeu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE / Michael Reynolds
FOTO EPA-EFE / Michael Reynolds

Preşedintele SUA Donald Trump a transmis un mesaj video de la Casa Albă, acolo unde se recuperează după infectarea cu coronavirus, în care revine la retorica împotriva Chinei cu un mesaj agresiv. „China va plăti un preţ mare pentru ceea ce a făcut acestei ţări şi ceea ce a făcut lumii”, a subliniat preşedintele american, care a promis concetăţenilor că vor primi în mod gratuit acelaşi medicament de care a beneficiat el însuşi.

Într-un mesaj video transmis către americani, Donald Trump afirmă că a fost „o binecuvântare” faptul că s-a infectat de COVID-19 şi că în acest mod a putut încerca Regeneron. Acesta a promis apoi că medicamentul va fi disponibil în mod gratuit către toţi americanii şi a revenit cu o ameninţare pentru China.

„Bună! Poate m-aţi recunoscut. Sunt preşedintele vostru preferat.

Mi-au dat Regeneron şi a fost incredibil. M-am simţit bine numaidecât. M-am simţit la fel de bine încă de acum trei zile, cum mă simt şi acum. Avem Regeneron şi mai avem un medicament similar de la Eli Lilly (companie farmaceutică americană, n. r.), şi încercăm să le autorizăm prin procedură de urgenţă.

Vreau ca toată lumea să primească acelaşi tratament ca preşedintele vostru. Mă simt perfect.

Cred că a fost o binecuvântare de la Dumnezeu că l-am luat (virusul, n. r.). Tot răul a fost spre bine. M-am infectat. Auzisem despre acest medicament şi am spus că vreau să-l iau şi eu. A fost la sugestia mea.

Cred că dacă nu mă infectam, încă ne uitam la o mulţime de medicamente. Dar a avut un efect fantastic. Vreau să-l aveţi şi voi ce am luat eu. Îl voi face gratuit. Nu va trebui să-l plătiţi.

Nu a fost vina voastră ce s-a întâmplat. Este vina Chinei. Iar China va plăti un preţ foarte mare pentru ce a făcut ţării noastre. China va plăti un preţ foarte mare pentru ce a făcut lumii. A fost vina Chinei”, a declarat Donald Trump în mesajul video.

VIDEO The Guardian / Youtube

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite