Donald Trump acuză Beijingul că încearcă să influenţeze alegerile din SUA prin sancţiunile sale comerciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tensiunile dintre Washington şi Beijing cresc. Liderul Casei Albe, Donald Trump, a acuzat marţi China că încearcă să influenţeze alegerile din Statele Unite prin sancţiunile sale comerciale, după ce Beijingul a anunţat măsuri de răspuns în faţa noilor tarife vamale anunţate luni de Washington, relatează AFP şi Reuters.

„China a indicat deschis că încearcă în mod activ să influenţeze şi să schimbe alegerile noastre, atacându-ne agricultorii, fermierii şi muncitorii din industrie, deoarece sunt loiali faţă de mine“, a scris Donald Trump pe Twitter, după ce, cu o zi în urmă, SUA au impus tarife de 10% pentru anumite importuri din China în valoare de 200 de miliarde de dolari.

În aceste condiţii, China a instituit marţi tarife asupra unor importuri din SUA în valoare de 60 de miliarde de dolari.

Tarifele vamale anunţate luni de Trump vor intra în vigoare pe data de 24 septembrie şi vor creşte la 25% de la 1 ianuarie anul viitor

Acestea vor fi introduse în contextul în care tarife punitive adoptate în iulie şi august au vizat deja bunuri chineze în valoare de 50 miliarde dolari în importurile anuale ale SUA.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite