Documente cerute Deutsche Bank, Signature Bank şi New York Community Bank despre împrumuturi acordate ginerelui lui Trump

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatea de reglementare a serviciilor financiare de la New York (DFS) a cerut unui număr de trei bănci informaţii despre împrumuturi legate de întreprinderea imobiliară a familiei lui Jared Kushner, ginerele preşedintelui Donald Trump, scrie AFP.

Maria Vullo, directoarea DFS, a trimis săptămâna trecută scrisori Deutsche Bank, Signature Bank şi New York Community Bank, prin care le-a cerut precizări cu privire la diverse împrumuturi sau aranjamente financiare acordate sau cerute de întreprinderea Kushner, a declarat o sursă apropiată dosarului pentru AFP.

Ea le-a dat termen să răspundă până la 5 martie.

Serviciile DFS au refuzat să comenteze această informaţie, la fel ca Deutsche Bank, care a acordat împrumuturi în valoare de milioane de dolari familiei Kushner.

”Nu am primit exemplarul vreunei scrisori a autorităţii de reglementare a serviciilor fincniare a statului New York”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Kushner Companies.

”Întreprinderea noastră este o societate care valorează mai multe miliarde (de dolari) şi este extrem de solidă financiar. Înaintea demisiei voite a CEO-ului nostru (Jared Kushner) pentru a-şi servi ţara, nu am primit niciodată o asemenea cerere. Acest tip de cerere apare ca hărţuire din motive politice”, a adăugat ea.

Ziarul The New York Times (NYT) a scris miercuri seara că Kushner Companies a primit importante împrumuturi din partea fondurilor Apollo Global Management şi băncii Citigroup, după ce Jared Kushner a primit, la Casa Albă, reprezentanţi ai celor două grupuri americane.

Jared Kushner s-ar fi întâlnit cu Joshua Harris, unul dintre fondatorii Apollo, în mai multe rânduri în 2017 şi ar fi discutat cu el despre un post la Casa Albă, pe care acesta din urmă nu l-a obţinut până la urmă, potrivit ziarului, care citează surse anonime.

În noiembrie 2017, fondul ar fi autorizat un împrumut în valoare de 184 de milioane de dolari către Kushner Companies, ”unul dintre cele mai importante primite anul trecut”, subliniază NYT.

Ginerele preşedintelui s-ar fi întâlnit, de asemenea, cu CEO-ul Citigroup, Michael Corbat, în primăvara lui 2017, cu puţin înainte ca Kushner Companies săprimească alt împrumut, în valoare de 325 de milioane de dolari.

ANCHETE MULTIPLE

Jared Kushner, soţul Ivankăi Trump, a devenit un pilon al Casei Albe după ce socrul său a devenit preşedintele Statelor Unite.

Absolvent al Harvard şi al facultăţii de drept a Universităţii New York, el a preluat frâiele afacerii familiei, după care a anunţat în ianuarie 2017, chiarînainte să fie numit consilier de rang înalt al noului preşedinte american, că se retrage din administrarea societăţii.

Jared Kushner şi-a părăsit în mod voit posturile la nivel înalt în peste 200 de entităţi legate de imperiul imobiliar al familiei sale, însă şi-a păstrat părţi în cea mai mare parte a acestor societăţi, care să-i aducă venituri, potrivit unor documente publicate de Casa Albă în aprilie 2017.

Aceasta nu este prima oară când întreprinderea Kushner, care deţine între altele active imobiliare în statele New York şi New Jersey, se află în prim-planul scenei.

În mai 2017, ea şi-a cerut scuze după ce a menţionat numele lui Jared Kushner în cursul unei prezentări a unuia dintre proiectele sale în faţa unor investituri chinezi, într-o posibilă încălcare a reglementărilor cu privire la conflictul de interese.

Diverse autorităţi americane de reglementare, inclusiv procurorul statului New York, au cerut recent informaţii familiei Kushner şi partenerilor ei în afaceri, potrivit presei americane.

La sfârşitul lui decembrie, procurorii federali din Brooklyn, la New York, au cerut informaţii de la Deutsche Bank despre fostul sediu al New York Times achiziţionat în 2015 cu 296 de milioane de dolari de către familia Kushner în urma unei linii de credit acordate de banca germană, potrivit NYT.

Solicitările autorităţilor de reglementare adresate celor care fac afaceri cu familia Kushner sunt independente de ancheta procurorului special Robert Mueller cu privire la amestecul rus în alegerile prezidenţiale din 2016.

Mueller a cerut, în decembrie, documente fiannciare de la Deutsche Bank cu privire la relaţii de afaceri cu imperiul familial al lui Donald Trump.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite