Doctorul Fauci: Trump nu respectă informaţiile ştiinţifice în privinţa noului coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doctorul Anthony Fauci, director al Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din Statele Unite, a acordat un interviu lui Andrew Marr la BBC în care a temperat afirmaţiile lui Donald Trump cu privire la faptul că va exista un vaccin până la sfârşitul anului.

Spunând că declaraţia este corectă, el a subliniat că o lansare a vaccinului la nivel larg va dura „mai multe luni în 2021”, iar utilizarea timpurie se va axa pe populaţia vulnerabilă şi pe personalul medical, potrivit The Guardian. 

El a mai afirmat că este „foarte important” pentru politicieni şi figurile publice să urmărească ceea ce spune ştiinţa. 

„Poţi influenţa comportamentul în mod pozitiv sau negativ. Ar fi cu adevărat păcat dacă am avea un vaccin eficient dar o mare parte din populaţie să nu vrea să se vaccineze pentru că nu crede în autorităţi”, a spus Fauci. 

Expertul a mai declarat că este „evident” faptul că a-ţi injecta clor, referinţă făcută de Trump la începutul acestui an, n-are legătură cu ştiinţa. 

Întrebat despre afirmaţia lui Trump că în prezent ar fi imun şi că ar putea „ieşi în public şi săruta pe toată lumea” are legătură cu ştiinţa, Fauci a spus „ştiţi deja răspunsul, nu are”. 

El a mai precizat că Trump nu are dreptate nici atunci când recomandă oamenilor să nu-i asculte pe oamenii de ştiinţă pentru că vor intra în depresie, adăugând că el crede „că dacă facem lucrurile prudent, poţi respecta ştiinţa şi măsurile autorităţilor de sănătate publică fără să fie nevoie să se închidă economia”. 

El a subliniat că virusul nu va dispărea curând, aşa cum a susţinut Trump, explicând că afirmaţiile sale făcute în ianuarie înainte de transmiterea de la o persoană la alta au fost scoase din context. 

Când a fost întrebat despre ce a spus Joe Biden cu privire la faptul că purtarea măştii ar putea salva 100.000 de vieţi până în ianuarie, el a replicat că „nu sunt sigur de acest număr”, dar purtarea măştii este adevărat că poate salva vieţi. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite