Dixie Fire a devenit al doilea cel mai mare incendiu din istoria Californiei: Două localităţi au fost devastate de flăcări

Dixie Fire a devenit al doilea cel mai mare incendiu din istoria Californiei: Două localităţi au fost devastate de flăcări

Dixie Fire devastând orăşelul Greenville FOTO EPA-EFE

Dixie Fire a devenit duminică al doilea cel mai mare incendiu din istoria statului California. Două localităţi au fost distruse de acest incendiu, iar trei persoane sunt date dispărute, transmite AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Biroul şerifului din comitatul Plumas nu are informaţii despre trei persoane din Greenville, un orăşel înghiţit acum cinci zile de Dixie Fire. Canyondam este cel de-al doilea orăşel devastat de acest incendiu.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a vizitat la sfârşitul săptămânii trecute ruinele Greenville, prilej cu care şi-a exprimat „recunoştinţa profundă” pentru munca neobosită a pompierilor.

Incendiul Dixie Fire a început pe 13 iulie în Feather River Canyon şi s-a extins rapid din cauza căldurii sufocante, secetei alarmante şi vântului.

Mii de locuitori au fugit din calea flăcărilor, mulţi refugiindu-se în tabere improvizate, chiar şi în corturi. 627 de structuri (case şi alte clădiri) au fost deja distruse de foc.

Trei pompieri au fost răniţi în timpul operaţiunilor, desfăşurate de multe ori pe trasee extrem de abrupte.

Dixie Fire a pârjolit până duminică o suprafaţă de peste 198.000 de hectare şi continuă să se extindă. Pompierii estimează că incendiul va fi stins definitiv până pe 20 august.

Potrivit unei anchete preliminare, Dixie Fire a fost declanşat de căderea unui copac pe un cablu electric. Este vorba de un cablu ce ţine de linia de alimentare Pacific Gas&Electric Company (PG&E), un operator privat găsit vinovat şi de incendiul Camp Fire, care aproape a şters de pe hartă oraşul Paradise şi a provocat moartea a 86 de persoane în 2018, transmite AFP.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările