Distrugătorul SF, predat Marinei SUA INFOGRAFIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Distrugătorul Zumwalt Foto: GettyImages
Distrugătorul Zumwalt Foto: GettyImages

Marina americană va fi dotată cu cel mai mare şi cel mai sofisticat distrugător din lume. După 15 ani de lucrări, superdistrugătorul USS Zumwalt a fost testat cu succes la sfârşitul lui aprilie în largul coastei de est a Statelor Unite şi urmează să fie livrat săptămâna aceasta Forţelor navale americane.

Noua navă reprezintă o construcţie multirol de ultimă generaţie, beneficiind de un grad ridicat de automatizare şi fiind dotată, printre altele, cu rachete de croazieră Tomahawk.

Construită de şantierul BIW (General Dynamics) din Bath, în statul Maine, impresionanta ambarcaţiune cu o lungime de 186 de metri şi o capacitate de transport de 15.000 de tone este prima dintr-o serie de trei. 

I

Infografie Zumwalt

niţial, programul DDG 1000 ar fi trebuit să cuprindă 32 de nave, pentru a înlocui vechile Spruance. Însă, din cauza costurilor ridicate, Forţele navale americane au decis să reducă proiectul.

Chiar dacă ceremonia de predare-primire a superdistrugătorului va avea loc în cursul acestei săptămâni, nava va deveni operaţională abia în 2018. 

În prezent, BIW construieşte alte două nave din clasa USS Zumwalt, şi anume USS Michael Mansoor, care va fi livrat în maxim doi ani, şi USS Lyndon B. Johnson, aşteptată în 2021.

Construite în stil futurist, navele din proiectul DDG 1000 se disting prin forma unghiulară, care le fac de 50 de ori mai greu de detectat de către radare. De asemenea, ele sunt extrem de automatizate şi nu necesită un echipaj mai mare de 140 de persoane. 

Aceste nave au fost concepute în special pentru acţiuni îndreptate spre uscat, fiind dotate în acest sens cu unităţi de lansare verticale şi turele cu obuze ghidate cu rază lungă de acţiune.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite