Dispariţia misterioasă a monolitului din Utah, elucidată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monolitul din Utah FOTO EPA-EFE
Monolitul din Utah FOTO EPA-EFE

Misteriosul monolit descoperit la mijlocul lui noiembrie în Utah a fost „furat” de funambulul Andy Lewis, care a recunoscut actul într-un filmuleţ publicat pe YouTube.

Încă nu se ştiu circumstanţele în care bizarul monolit de circa 3,5 metri înălţime a apărut în deşertul din Utah, dar dispariţia sa nu are nimic de-a face cu extratereştrii, aşa cum sugerau unii internauţi.

Monolitul a dispărut vineri, la fel de misterios cum a apărut. Dispariţia sa a fost semnalată de agenţia pentru administrarea terenurilor din Utah. „Am primit informaţii sigure că structura instalată ilegal, denumită «monolit», a dispărut de pe spaţiul public. Agenţia noastră nu a îndepărtat structura, ea fiind considerată proprietate privată”, au anunţat autorităţile pe Facebook.

Într-un filmuleţ postat pe YouTube, funambulul Andy Lewis, în vârstă de 34 de ani, recunoaşte că a participat la „furt”, împreună cu alţi trei bărbaţi. „Noi am răpit monolitul din Utah”, spune acest practicant de sporturi extreme.

Anterior, fotograful Ross Bernards afirma că a văzut patru bărbaţi luând structura metalică din deşert cu o roabă.

Bizarul obiect a fost descoperit în 18 noiembrie de ofiţeri ai Departamentului pentru Siguranţă Aeriană din Utah, în timp ce numărau animalele dintr-un elicopter. Structura, cu o înălţime estimată la aproximativ 3,5 metri, părea să fie „plantată” în pământ. Monolitul este realizat dintr-un fel de metal, strălucirea lui contrastând puternic cu enormele roci roşii care îl înconjurau.

Pilotul elicopterului, Bret Hutchings, a declarat pentru canalul de ştiri local KSLTV: „A fost cel mai ciudat lucru pe care l-am întâlnit acolo în toţi anii mei de zbor”. Iar teoriile nu au întârziat să apară, fiind dintre cele mai diverse.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite