Discursul lui Biden după depunerea jurământului. Pledoarie pentru unitate: „Să ne deschidem sufletele în loc să ne împietrim inimile”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joe Biden susţinând discursul după depunerea jurământului FOTO EPA-EFE
Joe Biden susţinând discursul după depunerea jurământului FOTO EPA-EFE

Joe Biden a celebrat victoria democraţiei, miercuri, după depunerea jurământului în calitate de cel de-al 46-lea preşedinte al Statelor. Noul preşedinte al SUA s-a angajat să-şi reunească ţara după o perioadă de diviziune.

„În această clipă, prieteni, democraţia a învins. Astăzi sărbătorim victoria nu a unui om, ci a unei cauze, cauza democraţiei. Aceasta este ziua Americii. Aceasta este ziua democraţiei. O zi a istoriei şi a speranţei, a reînnoirii şi hotărârii. Am ajuns până aici. Mai avem mult de mers”, a declarat Biden în discursul susţinut după depunerea jurământului.

„Putem să ne tratăm unii pe alţii cu demnitate, cu respect, să ne tratăm ca vecini mai degrabă decât ca adversari, să încetăm să strigăm (...) şi să vedem acest moment ca Statele Unite ale Americii. Dacă vom reuşi asta, ne vom atinge scopurile”, a continuat cel de-al 46-lea preşedinte al SUA, care mizează pe unificarea ţării după patru ani cu Trump.

„Trebuie să punem capăt acestui război care aruncă roşul împotriva albastrului, ruralul împotriva urbanului, conservatorul împotriva liberalului. Putem face acest lucru - dacă ne deschidem sufletele în loc să ne împietrim inimile”, a adăugat el.

„Întregul meu suflet este în asta - să aduc America împreună, să unesc poporul nostru, să unesc naţiunea noastră şi îi cer fiecărui american să mi se alăture în această cauză”, a insistat cel de-al 46-lea preşedinte al SUA.

Biden i-a denunţat pe toţi cei care se folosesc de minciuni pentru a ajunge la putere şi s-a angajat să fie un preşedinte al tuturor cetăţenilor, care guvernează plecând de la fapte şi adevăr, remarcă Agerpres.

„Există adevăr şi există minciuni. Minciuni spuse pentru putere şi pentru profit”, a mai spus Biden în discursul său de învestitură.

„Însă putem să nu fim de acord, asta este democraţia”, a adăugat el.

„Avem nevoie unii de ceilalţi pentru a face faţă acestei ierni dificile. Trebuie să ne îndepărtăm de diviziunile politice şi să facem faţă pandemiei ca o naţiune. Vom trece peste această pandemie împreună”, a afirmat noul lider de la Casa Albă, angajându-se să facă din lupta anti-COVID-19 una din priorităţile sale încă din prima zi la Casa Albă.

Biden a avut un mesaj şi pentru restul lumii. „Înţelegem că toată lumea ne urmăreşte astăzi. Iată mesajul meu: America a fost testată, ieşim din acest lucru mai puternici, vom reforma alianţele, vom face faţă provocărilor de astăzi şi de mâne, nu vom câştiga doar prin puterea noastră, ci şi prin puterea exemplului nostru”.

„Pentru a depăşi aceste provocări, a ne vindeca sufletul şi a asigura viitorul Americii avem nevoie de mai mult decât cuvinte. Este nevoie de lucrul cel mai greu de obţinut într-o democraţie: de unitate”, a conchis Biden.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite