Diavolul stă în detalii: Fiscul american recunoaşte „Biserica lui Satan“

Diavolul stă în
detalii: Fiscul american recunoaşte „Biserica lui Satan“

Templul satanic, una din organizaţiile satanice din Statele Unite, a anunţat pe site-ul său că a fost recunoscută ca biserică de către IRS (Fiscul american), marcând astfel, potrivit templului, „prima dată în istorie când o organizaţie satanică este recunoscută drept biserică de către guvernul federal al SUA“.

Acţiunea prin care Fiscul a scutit Tempul de taxe, catalogându-l astfel „biserică“, „va ajuta ca Tempul Satanic să aibă acelaşi acces la spaţiile publice ca alte organizaţii religioase, să ne susţinem poziţia în instanţă atunci când luptăm împotriva discriminării religioase şi să ne ajute să aplicăm pentru subvenţii guvernamentale bazate pe credinţă“, se arată pe site.
 
View this post on Instagram

🤘🏻

A post shared by The Satanic Temple (@thesatanictemple) on

 
Templul Satanic s-a opus în trecut scutirii de taxe pentru biserici, dar şi-a schimbat poziţia în 2017, atunci când preşedintele Donald Trump a semnat un ordin executiv „promovând libera exprimare şi libertatea religioasă“. Ordinul i-a cerut în mod explicit Trezoreriei SUA să grăbească scutirile fiscale pentru organizaţii religioase şi să evite cu orice preţ impunerea unor taxe sau penalităţi organizaţiilor religioase.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: