Dezastru ecologic pe o plajă din California, unde a avut loc o deversare masivă de petrol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Reuters / Un surfer pluteşte lângă o pată de petrol în timp ce se îndreaptă spre ţărmul Huntington Beach, California, SUA 3 octombrie 2021
FOTO: Reuters / Un surfer pluteşte lângă o pată de petrol în timp ce se îndreaptă spre ţărmul Huntington Beach, California, SUA 3 octombrie 2021

O spărtură în conducta unei platforme petroliere a dus la o mare scurgere de petrol în largul coastei de sud a Californiei. Sute de peşti şi păsări moarte acoperă plaja din oraşul Huntington Beach. Incidentul este un „potenţial dezastru ecologic”, declară primarul oraşului.

Se estimează că 126.000 de galoane, sau 3.000 de barili, s-au răspândit într-o pată de petrol care acoperă aproximativ 13 mile pătrate din Oceanul Pacific de când a fost raportată sâmbătă dimineaţă, a declarat Kim Carr, primarul din Huntington Beach, într-o conferinţă de presă. 

Vărsarea a fost cauzată de o breşă conectată la platforma petrolieră Elly şi se întindea de la debarcaderul Huntington Beach până la Newport Beach, o întindere de coastă populară pentru surferi.

Carr a declarat că platforma petrolieră era operată de Beta Offshore, o filială din California a Amplify Energy Corporation (AMPY.N) din Houston. 

„În următoarele zile şi săptămâni provocăm părţile responsabile să facă tot posibilul pentru a remedia această catastrofă de mediu”, a mai spus primarul oraşului. 

CEO-ul Amplify Energy, Martyn Willsher, a declarat într-o conferinţă de presă că conducta a fost acum închisă şi petrolul rămas aspirat. El a spus că scafandrii încă încearcă să stabilească unde şi de ce a avut loc deversarea.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite