Departamentul american al Justiţiei a înfiinţat o unitate specială pentru combaterea hackerilor care încearcă să influenţeze alegeri

Departamentul american al Justiţiei a înfiinţat o unitate specială pentru combaterea hackerilor care încearcă să influenţeze alegeri

FOTO EPA

Secretarul american al Justiţiei Jeff Sessions a dispus înfiinţarea unei unităţi speciale pentru prevenirea şi contracararea activităţilor cibernetice ostile în scop electoral.

Ştiri pe aceeaşi temă

Această măsură a fost anunţată în contextul apariţiei unor îngrijorări în Statele Unite faţă de încercările Kremlinului de a influenţa alegerile de la jumătatea mandatului de preşedinte al lui Donald Trump, care vor avea loc în mai puţin de zece luni, transmite Reuters.

„Internetul ne-a adus noi instrumente uimitoare, care ne ajută să muncim, să comunicăm, să participăm la economia noastră, dar aceste instrumente pot fi folosite, de asemenea, de infractori, de terorişti şi de guverne inamice“, explică Jeff Sessions.

Într-o notă semnată vineri, dar făcută publică marţi, secretarul american al Justiţiei cere acestei „task force“ să studieze îndeaproape atât modul în care este folosit internetul în scopul difuzării unor ideologii extremiste şi recrutării de susţinători, cât şi modul în care procedează hackerii pentru a fura informaţii de la întreprinderi, persoane particulare şi guverne.

Jeff Sessions aşteaptă un raport din partea acestei echipe până la sfârşitul lunii iunie, potrivit Departamentului american al Justiţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările