Democraţii afirmă că Mueller nu-l exonerează pe Trump şi cer audierea lui Barr în Congres

Democraţii afirmă că Mueller nu-l exonerează pe Trump şi cer audierea lui Barr în Congres

FOTO Arhiva

Procurorul special Robert Mueller ”nu îl exonerează în mod clar şi explicit pe preşedintele” Donald Trump în ancheta rusă, a declarat duminică preşedintele Comisiei Jurdiciare din cadrul Camerei Reprezentanţilor Jerry Nadler, care a primit o scrisoare în care secretarul Justiţiei Bill Barr prezintă un rezumat al anchetei, relatează The Associated Press.

Ştiri pe aceeaşi temă

În scrisoarea trimisă Congresului de către Barr se arată că preşedintele Donald Trump ar fi putut să obstrucţioneze justiţia şi că Guvernului îi revine sarcina să dovedească acest lucru ”dincolo de orice îndoială rezonabilă”, a subliniat reprezentantul democrat într-un mesaj postat pe Twitter.

Este necesar ca Congresul să-l audieze pe Barr în legătură cu decizia sa şi să vadă ”toate probele subiacente, pentru ca poporul american să cunoască faptele”, mai scrie Nadler pe Twitter.

”Norul care planează asupra preşedintelui trump a fost îndepărtat” de raportul procurorului special Robert Mueller, a apreciat duminică preşedintele Comisiei Juridice din cadrul Senatului Lindsey Graham, relatează The Associated Press.

”Este o zi proastă pentru cei care speră ca ancheta lui Mueller să-l dea jos pe preşedintele Trump”, a mai declarat Graham, un apropiat al preşedintelui Donald Trump.

Potrivit unei scrisori care rezumă constatările raportului procurorului special Robert Mueller după încheierea anchetei ruse, publicată duminică, procurorul nu stabileşte că echipa de campanie a lui Trump sau apropiaţi ai acestuia au ”conspirat sau s-au coordonat” cu Rusia într-un efort de a influenţa alegerile americane din 2016.

În scrisoare se arată că Mueller nu l-a exonerat pe Donald Trump de obstrucţionarea justiţiei, dar nici a constat că a comis vreo infracţiune.

”Nu există vreo criză constituţională”, a declarat un reprezentant democrat din cadrul Comisiei Judiciare Doug Collins.

”A venit timpul să mergem mai departe, pentru binele naţiunii”, a apreciat liderul majorităţii democrate în Camera Reprezentanţilor Kevin McCarthy.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: