Deficit major de benzină în sud-estul SUA, în urma atacului cibernetic împotriva celui mai mare operator de conducte de carburant din ţară

Deficit major de benzină în sud-estul SUA, în urma atacului cibernetic împotriva celui mai mare operator de conducte de carburant din ţară

Colonial Pipeline FOTO EPA-EFE

Şoferii din sud-estul Statelor Unite aveau dificultăţi, joi, să găsească benzină la pompe, majoritatea benzinăriilor din regiune rămânând fără carburanţi după zilele de panică declanşate de un atac cibernetic asupra celui mai mare operator de conducte din ţară, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Colonial Pipeline, care s-a închis vinerea trecută după un atac cibernetic ransomware, a anunţat că a început procesul de repornire, dar va dura zile să reia operaţiunile normale. Acest lucru ar putea face ca benzinăriile să aibă probleme de aprovizionare pentru restul acestei săptămâni, conform News.ro.

Aproximativ 70% din benzinăriile din statul Carolina de Nord erau fără combustibil, împreună cu aproximativ jumătate din staţiile din Virginia, Carolina de Sud şi Georgia, potrivit firmei de analiză GasBuddy.

Nicole Guy, agent de leasing din Atlanta, a petrecut o mare parte din dimineaţa zilei de joi conducând de la o benzinărie închisă la alta într-o încercare disperată de a-şi umple rezervorul. „Sora mea a plătit aseară 3,50 dolari la pompă pentru maşina ei. M-am gândit că dacă mă uit astăzi voi găsi un preţ mai bun. Nu am plătit niciodată atât de mult la pompă.”

Preţul mediu al benzinei la nivel naţional a crescut peste 3 dolari galonul, cel mai mare din octombrie 2014, a anunţat Asociaţia Americană a Automobilelor, iar preţurile din anumite zone au crescut cu până la 11 cenţi într-o zi.

Reţeaua Colonial Pipeline transportă 100 de milioane de galoane pe zi de benzină, motorină şi combustibil pentru avioane către Coasta de Est, aproape jumătate din aprovizionarea regiunii.

Autorităţile de stat şi federale au făcut apel ca cu şoferii să nu îşi facă stocuri, spunând că acest lucru ar înrăutăţi lucrurile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările