Decesele cauzate de  Omicron au depăşit în SUA numărul celor produse de varianta Delta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

În SUA, numărul deceselor provocate de Omicron este mult mai mare faţă de cel determinat de varianta Delta. Cu toate că infecţia cu noua variantă nu prezintă simptome grave, în special la persoanele vaccinate, se răspândeşte rapid şi astfel mult mai mulţi oameni ajung să se îmbolnăvească.

Media săptămânală a deceselor COVID din SUA a ajuns, marţi, la 2.258 de morţi pe zi, în creştere cu aproape 1.000 faţă de numărul zilnic care era raportat acum două luni.

Totuşi, spitalizările legate de COVID sunt în scădere, după ce au atins vârful cu puţin timp în urmă. Conform medicilor, în prezent, 7 din 10 decese provocate de virus au loc în spital sau în alte instituţii medicale.

În mai multe zone, precum New York sau California, lucrurile încep să revină la normal prin faptul că scade numărul infecărilor.

Un sondaj al Wall Street Journal a arătat că 20 de state care reprezintă 55% din populaţie au medii de cazuri mai scăzute cu 20% faţă de vârfurile anterioare produse de alte valuri ale pandemiei, scrie WSJ.

De asemenea, Omicron nu a atins apogeul în regiunile cu mai puţini oameni vaccinaţi, conform epidemiologilor.

Cum stă situaţia în Europa de Vest

Aici, rata de vaccinare a populaţiei este mare, motiv pentru care creşterea record a numărului de cazuri nu a generat şi creşterea numărului de spitalizări sau a deceselor.

În Europa de Vest, restricţiile au fost relaxate, astfel barurile, restaurantele, cinematografele şi teatrele se pot redeschide, chiar dacă vor mai exista restricţii, şi se vor închide până la ora 23:00. 

Germania, a înregistrat miercuri un număr record de cazuri noi, respectiv 164.000, în creştere cu 46% faţă de săptămâna anterioară. Totuşi, decesele cauzate de covid sunt puţine, fiind raportate doar 166.

Numărul infectărilor scade şi în Italia, Spania şi Grecia. Spitalele nu mai sunt sub presiune, semn că valul 5 al pandemiei este pe cale să se sfârşească.

Totuşi, Portugalia încă se confruntă cu un număr mare de cazuri de COVID, fiind în medie câte 50.000 pe zi, de patru ori mai mult decât în ianuarie 2021.

Portugalia are o rată de vaccinare de 90%, cea mai mare din lume, ceea ce face ca numărul de decese să fie scăzut, respectiv 40 pe zi.

OMS: Cazurile cu o subvariantă a Omicron sunt în creştere

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că infectările cu o subvariantă a Omicronului sunt în creştere. Aceasta este denumită BA.2. şi nu este văzută momentan ca fiind îngrijorătoare.

OMS monitorizează situaţia, momentan fiind detectată în SUA. Aceasta a mai fost depistată şi în Marea Britanie şi Danemarca, dar nu trezeşte semne de paniccă, cu toate că studiile timpurii din Anglia indică faptul că e transmisibilă, scrie NNY360.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite