De ce îl idolatrizează Trump pe Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele SUA, Donlad Trump şi omologul său rus, Vladimir Putin
Preşedintele SUA, Donlad Trump şi omologul său rus, Vladimir Putin

Preşedintele american Donald Trump îl idolatrizează pe Vladimir Putin pentru că acesta poate conduce Rusia ca pe propria companie, scrie fostul avocat şi om de încredere al liderului de la Casa Albă, Michael Cohen, în cartea “Disloyal: Amemoir”, potrivit jurnalului Washington Post, citat de huffpost.com.

 Admiraţia lui Trump pentru Putin vine din “dragostea” sa pentru bani, menţionează Cohen. El l-a identificat în mod greşit pe Putin ca fiind “cel mai bogat om din lume”, scrie Cohen, menţionând că Trump îl admiră pe preşedintele rus pentru că are abilitatea “de a prelua o întreagă naţiune şi de a o conduce ca şi cum ar fi compania sa personală, de fapt ca Trump Organization”.

Donald Trump a visat să fie construit un Trump Tower de 120 de etaje la Moscova şi plănuia să îi ofere gratuit apartamentul de la ultimul etaj lui Putin. Cohen a lucrat pentru un acord pentru Trump Tower chiar şi după ce Trump şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale. “Întreaga idee de patriotism şi trădare a devenit irelevantă în mintea sa. Trump folosea campania pentru a face bani pentru el. Evident că făcea asta”, a notat Cohen.

Michael Cohen mai scrie că Trump “ştia prea bine” de banii plătiţi vedetei de filme pentru adulţi Stormy Daniels.

Cohen prezintă şi comentarii jignitoare făcute de Trump la adresa minorităţilor. El i-ar fi descris cândva pe oamenii de culoare ca “nu oamenii mei” şi a spus despre hispanici că “la fel ca negrii, sunt prea proşti ca să voteze cu Trump”.

În plus, Donald Trump ar fi spus că Nelson Mandela a distrus Africa de Sud şi că ţara ar fi trebuit să rămână sub “conducerea albilor”. “Mandela a distrus ţara. Acum este un mare rahat. F___ Mandela. El nu a fost un lider”. „Spune-mi o ţară condusă de o persoană de culoare care  să nu fie un mare rahat. Sunt toate nişte toalete”, ar fi afirmat Trump o dată, când se plângea de fostul preşedinte Barack Obama.

Michael Cohen, condamnat în decembrie 2018 la trei ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de faptul că a cumpărat tăcerea a două foste presupuse amante ale lui Donald Trump, a fost plasat în detenţie în mai 2019. El a fost găsit vinovat, de asemenea, de delicte financiare şi de sperjur în Congres. Cohen a fost eliberat la 21 mai, după ce un judecător federal a recunoscut că antecedentele sale medicale îl expun unui risc de complicaţii în cazul unei eventuale contaminări cu noul coronavirus. El urma să efectueze restul pedepsei la domiciliu, în Manhattan, până în noiembrie 2021.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite